6 aspecten voor het kiezen van de juiste Wi-Fi apparatuur

alcatel-lucent_unify

Wi-Fi is de sleutel tot mobiliteit binnen bedrijven. Om men te helpen bij de keuze voor de inrichting van de netwerkinfrastructuur heeft Alcatel-Lucent Enterprise een video gepubliceerd. In deze video geven zij informatie welke oplossing voor welke omgeving geschikt is.

De aspecten waarmee er rekening moet worden gehouden bij het implementeren van een Wi-Fi netwerk zijn:

  • Bedrade en draadloze communicatie
  • Het implementeren van een draadloos access point in het netwerk
  • Wi-Fi netwerk configuratie
  • Hoeveel gebruikers en bandbreedte per access point
  • Single-band of dual-band radio access point
  • Meerdere access points verbinden binnen een netwerkinfrastructuur

Draadloze netwerkomgeving

Bij het realiseren van een draadloze netwerkomgeving komen er vele uitdagingen bij kijken. Zo is het bij Wi-Fi belangrijk dat er een snelle en constante verbinding wordt geboden. Doordat de Wi-Fi technologie zich blijft ontwikkelen is Wi-Fi in staat om steeds meer bandbreedte te kunnen bieden en meer gelijktijdige gebruikers te kunnen ondersteunen. In onderstaande video vertelt Alcatel-Lucent Enterprise alles over de implementatie van Wi-Fi en de producten die hierbij kunnen worden ingezet.

Over Alcatel-Lucent Enterprise

De producten van Alcatel-Lucent Enterprise leveren netwerkoplossingen welk geschikt zijn voor vele sectoren. Van gezondheidszorg tot hospitality, voor bedrijven in het MKB tot zelfs de grootste bedrijven. Hierbij richten zij zich op het bouwen van intelligente infrastructuren voor het uitvoeren van real-time applicaties in geconvergeerde netwerken, datacentra, service-aware netwerk en managed access services.

Bekijk alle producten van Alcatel-Lucent Enterpise in onze webshop voor meer informatie →