Aankondiging Roadmap Xclaim

Xclaim

Xclaim Wireless heeft zijn roadmap aangekondigd waarin aangegeven wordt welke ontwikkelingen er verwacht kunnen worden. Centraal hierbij staan de ontwikkelingen van CloudManager, de MSP portal en diverse nieuwe functionaliteiten binnen de access points.

In de komende firmware release worden de eerste nieuwe functionaliteiten beschikbaar gesteld. Hierbij zijn Single Hop Mesh Support en Radio power Control de belangrijkste ontwikkelingen om uw Xclaim Wireless netwerk te optimaliseren.

Nieuwe functionaliteiten access points

  • Single Hop Mesh
    Dankzij de Mesh functionaliteit is het niet meer noodzakelijk om alle access points te voorzien van een bedrade internetverbinding. Vanaf de aankomende firmware update is het mogelijk om 1 mesh hop te creëren met de access points van Xclaim Wireless.
  • Radio power Control
    Dankzij de Radio power Control functie kunt u per radio (2.4GHz of 5GHz) het uitzendvermogen bijstellen. Hierdoor is het mogelijk om het dekkingsgebied te kunnen aanpassen, waardoor u uw netwerk zo optimaal mogelijk kunt inrichten. Deze instelling is via CloudManager te regelen.

Beheer van uw Xclaim Wireless netwerk

CloudManager is een cloud gebaseerde management solution waardoor het mogelijk is om Xclaim Wireless access points op afstand te configureren en monitoren. U krijgt hierdoor de mogelijkheid om vanuit de cloud meerdere Xclaim Wireless netwerken te beheren. De CloudManager geeft u zicht in uw netwerk en verschaft u informatie over onder andere het aantal geregistreerde access points, online en offline access points, SSID’s en de verbonden gebruikers.

CloudManager beschikt over een MSP portal. Dit is een multi-tenant variant waarbij u meerdere klantprofielen kunt aanmaken. Hierdoor krijgt u gemakkelijk een gescheiden overzicht van uw klantomgevingen en waar de klant ook de mogelijkheid heeft hun portaal te beheren.

Indien u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met onze sales afdeling via sales@alcadis.nl of via 030-65 85 125. Voor meer informatie over de producten van Xclaim Wireless kunt u terecht in onze webshop →