Alcatel-Lucent Enterprise Benelux boekt omzetgroei van acht procent

alcatel-lucent_unify

ALE Benelux, dat actief is onder de merknaam Alcatel-Lucent Enterprise, rapporteerde over 2015 sterke groei van verkopen en omzet. 2015 was het eerste volledige jaar dat het bedrijf als onafhankelijke onderneming actief was na de afsplitsing in oktober 2014 van Alcatel-Lucent, dat nu onder Nokia valt.

Het bedrijf rapporteerde een omzetgroei van acht procent in de gehele Benelux, met sterke bijdragen van zowel de portefeuille communicatie (6%) als de portefeuille datanetwerken (8%). Toegenomen verkopen en sterkere relaties met zakelijke en technologiepartners in de regio leidden tot groei van de kernactiviteiten van het bedrijf: spraak, geïntegreerde communicatie, bedrijfsnetwerken en managed services.

In België zagen we de grootste groei. Hier groeiden mkb-oplossingen voor spraak en geïntegreerde communicatie met 42% na succesvolle samenwerking met partners bij het in de markt zetten van telefonieoplossingen. Een van de partners zorgde dagelijks voor gemiddeld vier nieuwe klanten. De Belgische datanetwerkactiviteiten zagen hun omzet stijgen met niet minder dan 26%. Dit was te danken aan de grote vraag naar geavanceerde draadloze technologieën van bedrijven die mobiele apparaten en mobiele medewerkers in hun bedrijfsnetwerken willen integreren.

De oplossingen voor spraak en geïntegreerde communicatie voor middelgrote en grote bedrijven deden het ook goed met een omzetstijging van 53% in Luxemburg dankzij meerdere nieuwe grote klanten, en een gestage groei in Nederland. Ook Nederland boekte aanhoudende groei in LAN- en WLAN-netwerken met een stijging van 12% doordat nieuwe en bestaande klanten hun verouderde IT-netwerken wilden moderniseren. De datanetwerkactiviteiten presteerden goed in belangrijke verticale markten zoals gezondheidszorg, horeca en transport.

Partners in succes
Negen ALE Benelux-partners behaalden in 2015 een groei van meer dan tien procent. Een aantal van hen kreeg een award tijdens de laatste Alcatel-Lucent Enterprise Business Partner Awards voor de verkoopregio Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Israël, Scandinavië en Oost-Europa. Maar liefst vier van de zeven awards gingen naar bedrijven in de Benelux.

Gert Jonk, Sales Director, ALE Benelux
“Wij laten nu voor het tweede jaar op rij uitstekende groeicijfers voor de Benelux-regio zien. Dit betekent dat wij datgene bieden waar behoefte aan is: geavanceerde communicatieoplossingen die bedrijven de mogelijkheid bieden kapitaaluitgaven te reduceren terwijl ze kunnen beschikken over competitieve, moderne, solide datanetwerken die IT-afdelingen in staat stellen te leren van netwerkanalyses, op te treden op basis van bigdata-inzichten en verbonden te blijven.”

“Wij steken veel energie in nauwere samenwerking met onze zakelijke partners. Met ons vorig jaar aangekondigde Value for Partner-programma willen wij partners de beste ervaring bieden die in de markt beschikbaar is door meer kansen te scheppen en door het eenvoudiger te maken om zaken te doen. Daarnaast bereiden wij ons voor op een druk 2016 met een sterke serie nieuwe technologieën, variërend van on demand netwerkinfrastructuur en communicatieoplossingen vanuit de cloud, tot NFC (Near Field Communications) voor het contactloze kantoor.”