Brocade neemt Ruckus Wireless over

Ruckus Wireless en Brocade zijn overeengekomen dat Brocade de intentie heeft om Ruckus Wireless over te nemen. Naar verwachting zal deze overname voltooid worden in het derde kwartaal van het fiscale jaar van Brocade, die eindigt op 31 juli 2016. De twee gecombineerde bedrijven hebben de strategie, producten, talenten en focus om de juiste oplossingen te kunnen bieden aan eindklanten en partners, die nodig zijn om te kunnen concurreren in deze digitale wereld.

Wanneer bedrijven de overstap maken naar het digitaliseren van hun bedrijfsvoering, is er een netwerk infrastructuur nodig die dit kan ondersteunen. Deze nieuwe IP infrastructuur stelt het  netwerk in staat om een innovatief platform te worden voor het ontwikkelen, leveren en het veiligstellen van applicaties.

WLAN is een kritische technologie die zich blijft ontwikkelen. De combinatie van Brocade en Ruckus Wireless creëert een nieuwe pure-play networking organisatie met oplossingen die variëren van het data center tot aan het draadloze netwerk. Samen bieden zij nieuwe mogelijkheden aan hun partners over de hele wereld.

De overname

In het bijzonder wil Ruckus Wireless de volgende zaken benoemen bij deze overname.

Ten eerste, beide bedrijven zijn voor 100% toegewijd dat de werkwijze hetzelfde blijft in de nabije toekomst. Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren totdat de overname rond is. Daarna is de verwachting dat Ruckus Wireless als een seperate business unit zal opereren binnen Brocade met Selina Lo als hoofd van de business unit. Zij zal rapporteren aan de CEO van Brocade, Lloyd Carney. De roadmap die Ruckus Wireless voor aankomend jaar heeft aangekondigd zal onveranderd blijven. Ruckus Wireless geeft hier een update over tijdens het aankomende Big Dogs event Europe, Azië en Amerika.

Ten tweede, alle aspecten van het Big Dog partnerprogramma, waaronder de partnerlevels, certificaten, sales programma’s, kortingen etc. blijven onveranderd op dit moment. In loop van de tijd verwachten Ruckus Wireless en Brocade hun partners meer mogelijkheden te kunnen bieden met een breed portfolio van WLAN en LAN oplossingen.

Tot slot, de Ruckus sales en sales engineering teams die u tot nu toe support hebben geboden, veranderen niet. Het Ruckus sales en support team zijn juist twee van de aspecten die Brocade het hoogst waardeert en worden daarom niet aangepast.

Gedurende dit proces streven Ruckus Wireless en Brocade erna om de overname te volbrengen zonder dat de eindklanten en partners hier enige problemen van ondervinden, zodat u effectief uw Ruckus oplossingen kunt blijven positioneren in de markt.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze aankondiging dan is uw Accountmanager uiteraard beschikbaar. Ook kunt u hier het gehele persbericht lezen van Ruckus Wireless →