CloudManager for Xclaim bereikt mijlpaal van 1.000 klanten in minder dan 30 dagen na lancering

 

cloudmanager

Ruckus Wireless kondigt vandaag aan dat de onlangs gelanceerde CloudManager service voor het Xclaim-assortiment de status van bèta-product heeft afgesloten. Er is nu sprake van een volledig volwaardige release. CloudManager for Xclaim beschikt wereldwijd inmiddels over meer dan 1.000 klanten van verschillende omvang die zich massaal hebben ingeschreven voor deze cloud management-dienst waarvoor geen abonnement is vereist. Deze adoptiesnelheid betekent dat er dagelijks meer dan 30 nieuwe klanten bijkomen.

“Dat CloudManager zo snel wordt geaccepteerd door klanten is hoogst opmerkelijk en vormt een bewijs hoe goed onze nieuwe beheeroplossing voor het Xclaim-assortiment is ontvangen”, zegt Biju Nair, vice president en general manager van het Xclaim-assortiment bij Ruckus. “De feedback die we van klanten hebben gekregen was tot dusverre louter positief en het platform wordt ervaren als robuust en flexibel, precies zoals we op voorhand hadden ingeschat.”

Het nieuwe scherp geprijsde Xclaim-assortiment, inclusief de bijbehorende CloudManager ondersteuning, bestaat uit volwaardige Ruckus Wireless producten die in 2014 door Ruckus als apart merk in de markt zijn gezet. De nieuwe access point productlijn fungeert als instapmodel. Met de Xclaim access points speelt Ruckus Wireless in op de behoefte van ondernemers die op zoek zijn naar een betaalbare en krachtige WiFi-oplossing. Xclaim biedt veel meer dan de uitgeklede, vaak slecht functionerende consumentenoplossingen. De productlijn kan zich meten met de hoger in de keten gepositioneerde Ruckus Smart WiFi-oplossingen, die echter voor het beheer gespecialiseerde IT-specialisten vereisen die kleinere bedrijven meestal niet in huis hebben.

Nair vervolgt: “Met het Xclaim-assortiment hebben we het wijdverbreide misverstand dat enterprise Wi-Fi per definitie gepaard gaat met de nodige complexiteit, definitief uit de weg geruimd. Tegelijkertijd profiteren Xclaim-klanten wel van de belangrijkste eigenschappen van WiFi voor grote ondernemingen. In combinatie met de hoge kwaliteit radiofrequenties en een uiterst betaalbaar prijsmodel, inclusief het gratis beheersysteem vanuit de cloud, krijgen ondernemers de beschikking over een rechttoe rechtaan enterprise WiFi-oplossing die hoge prestaties levert.”

Sinds de lancering van CloudManager for Xclaim op 27 mei 2015 nam de vraag naar producten uit het Xclaim-assortiment wereldwijd snel toe. Ongeveer 50 procent van de implementaties vond buiten Noord-Amerika plaats. “Wij hebben ongeveer zes maanden geleden Xclaim access points geïnstalleerd en zijn erg tevreden over de geleverde prestaties. CloudManager is de kers op de taart”, zegt Greg Harvey, IT director bij Connected Data Inc., een van de eerste klanten van de Xclaim productgroep. “Wij hebben de Harmony for Xclaim app ingeruild voor CloudManager en ik moet eerlijk zeggen, het is ongelofelijk welke functionaliteit je krijgt voor een dergelijke kosteloze dienst.”

Ook de resellers van het Xclaim assortiment reageren enthousiast: “Wij zijn enkele maanden geleden begonnen met de distributie van Xclaim Wireless,” zegt Matthijs Kortlever, Marketing & Communication Manager bij Alcadis in Houten. “Deze access points stellen onze resellers in staat om een betaalbare, gebruiksvriendelijke en betrouwbare WiFi-oplossing te leveren in het MKB-segment. Het assortiment is dan ook zeer positief ontvangen door onze partners en we zijn ervan overtuigd dat CloudManager een waardevolle toevoeging is, doordat men zo op afstand de access points kan configureren en monitoren.”

Ruckus Wireless heeft voor Cloudmanager for Xclaim een aparte roadmap ontworpen. Zo zal aan de CloudManager for Xclaim de komende weken en maanden nog meer functionaliteit worden toegevoegd. Als klanten hebben gekozen voor de optie automatische updates, zien zij deze nieuwe verbeteringen vanzelf op hun dashboard verschijnen. Klanten die liever zelf aan de knoppen zitten, kunnen kiezen voor handmatige updates en alleen de functionaliteit installeren die ze noodzakelijk achten en die bij hun specifieke situatie past. In beide gevallen geldt dat deze extra features voor de CloudManager of de access points kosteloos worden geleverd. “Toen we het Xclaim-assortiment ontwikkelden, wisten we al dat CloudManager de centrale spil zou zijn waar alles om draait”, zo concludeert Nair. “Maar deze superstart van CloudManager heeft zelfs ons verrast.”

Bron: Persberichten.com