De nieuwste Wi-Fi technologie 802.11ac Wave 2

802

802.11ac Wave 2 biedt nieuwe capaciteiten die de performance en capaciteiten van de Wi-Fi systemen verbeterd. Access points die de 802.11ac Wave 2 technologie bevatten maken efficiënter gebruik van het RF spectrum door gebruikers snel on- en ofline op het medium te laten komen en geven meer zendtijd voor gebruikers.

Multi-user MIMO

Een belangrijke nieuwe eigenschap van deze technologie is dat het multi-user MIMO (MU-MIMO) biedt. MU-MIMO stelt een access point in staat om downlink frames naar meerdere stations tegelijk te verzenden. Dit verhoogt de capaciteit in vergelijking met de single user MIMO.

Wave 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door het toevoegen van radio chains kan de betrouwbaarheid ook verbeterd worden bij 1×1, 2×2 en 3×3 clients. De extra transmitter biedt meer signaal besturing en hogere datasnelheden met minder interferentie.

Radio chains

Naast de verbetering van de downlink performance, wordt de uplink performance ook verbeterd door het toevoegen van radio chains. Door gebruik te maken van maximal ratio combining (MRC) heeft het access point de mogelijkheid om beter de signalen te horen op meerdere antennes en in verschillende polarizations (als het access point dual polarizations support). Het combineren van deze signalen zorgt voor een beter ontvangst. Dit is vooral nuttig voor single- of dual-stream apparaten met kleine antennes en zwakke transmit power zoals smartphones.

Wilt u meer weten over deze nieuwe technologie? Lees dan het gehele artikel →

Eén van de eerste producten die deze technologie ondersteund is de Ruckus Wireless ZoneFlex R710. Lees hier meer over dit nieuwe product →