De ontwikkelingen binnen IEEE 802.11

Ruckus wifi

In september bestaat IEEE 802.11, beter bekend als Wi-Fi, al weer 26 jaar. Wi-Fi heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld; van een technologie waarmee computers draadloos data via 2 Mbps konden versturen, tot een basisbehoefte in ons dagelijkse leven. In Theruckusroom, het technische blog van Ruckus Wireless, vertellen zij meer over de ontwikkelingen binnen de wireless technolgie.

IEEE 802.11 is de afgelopen jaren hard gegroeid en heeft zichzelf constant ontwikkeld. De 802.11n, 802.11ac en de opkomende 802.11ax brachten elk nieuwe verbeteringen met zich mee. Deze standaarden zijn in staat om toenemende eisen tegemoet te komen door bijvoorbeeld hogere modulatieschema’s te ondersteunen, evenals channel bonding tot 160 MHz en het gebruik van MIMO technieken. Daarnaast zijn er multi-user technieken toegevoegd zoals MU-MIMO in de 802.11ac Wave 2 standaard.

Ontwikkelingen in Wi-Fi

Om u een overzicht te geven van alle ontwikkelingen per Wi-Fi standaarden vindt u in onderstaande tabel de belangrijkste aspecten van de 802.11 standaarden overzichtelijk naast elkaar weergegeven.

Overzicht ontwikkelingen Wi-Fi

Lees hier het gehele artikel op Theruckusroom →