Dell SonicWALL Secure Mobile Access OS 8.5 gelanceerd

dell-sonicwall760x200

Dell Security heeft aangekondigd versie OS 8.5 van de Dell SonicWALL Secure Mobile Access (SMA) 100 serie te lanceren. Deze release biedt kleine tot middelgrote bedrijven veilige SSL VPN-toegang tot applicaties, data en bronnen zonder de beveiliging in gevaar te brengen. Werknemers kunnen snel en veilig via hun smartphone, tablet of laptop toegang krijgen en beheerders kunnen beveiligingsregels voor BYOD toepassen om het netwerk en bedrijfsgegevens te beveiligen.

Nieuwe functies zorgen voor betere beveiliging

Het beveiligen van mobiele apparaten wordt steeds moeilijker doordat bedrijven vaak niet langer controle hebben over welke apparaten toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk. OS versie 8.5 van de Dell SonicWALL SMA serie, maakt het bedrijven makkelijker hun beveiligingsregels in te stellen en te controleren. De SMA serie werkt op alle veelgebruikte apparaten met Windows, iOS, MAC OS X, Android, Linus, Kindle Fire en Chrome en biedt gebruikers veilige toegang tot onder andere gedeelde mappen, client/server-applicaties, intranetsites, e-mail en virtuele en remote desktopdiensten.

Binnen deze nieuwe versie zijn er diverse nieuwe functionaliteiten en verbeteringen doorgevoerd zoals:

  • Policy wizards: Gebruiksvriendelijke wizards voor de toepassing van beleidsregels voor OWA, ActiveSync, Outlook Anywhere en Autodiscover. Hiermee zijn IT-beheerders minder tijd kwijt waardoor ze productiever zijn en het de totale kosten voor het bedrijf vermindert.
  • HTML5-verbeteringen: Voorzie eindgebruikers van toegang met de webbrowser van hun keuze. Het is hierdoor niet langer nodig aanvullende software te downloaden en bijhouden. Alles kan geregeld worden vanuit de context van die browser.
  • Multicore-ondersteuning van virtuele hosts: Vergroot de capaciteit van bronnen die toegankelijk zijn door SMA om zo een grotere betrouwbaarheid en prestatie te kunnen bieden aan een hoger aantal gelijktijdige gebruikers. Het maximale aantal gelijktijdige gebruikers wordt hiermee verhoogd van 50 naar 250.
  • Web applicatie Firewall (WAF)-verbeteringen: De award-winnende Dell SonicWALL WAF-engine biedt verbeterde detectie van exploits en andere bedreigingen om interne webapplicaties te beschermen tegen externe gebruikers. De vertrouwelijkheid van data en internetservices wordt zo gewaarborgd en blijft onaangetast als een onbevoegde gebruiker toegang krijgt.
  • Geografische IP-detectie en bescherming tegen botnets: Gebruikers uit een bepaalde geografische locatie kunnen geweerd worden. Ook is er aanvullende bescherming tegen botnets door de legitimiteit van apparaten die verbinding willen maken te onderzoeken.
  • End Point Control (EPC)-verbeteringen: Diverse verbeteringen van de SMA EPC engine maken het mogelijk met grotere zekerheid te kunnen stellen dat endpoints die verbinding willen maken met het netwerk te vertrouwen zijn.

De Dell SonicWALL OS 8.5 is vanaf juli gratis te downloaden via www.mysonicwall.com voor klanten met een geldig supportcontract. Lees hier meer over deze nieuwe versie →