Dell SonicWALL stelt Capture Advanced Threat Protection beschikbaar

Dell SonicWALL heeft de beschikbaarheid van de Capture Advanced Threat Protection (ATP) aangekondigd. Deze service helpt bedrijven en overheidsinstellingen om hun organisaties tegen de huidige cyberbedreigingen te beschermen, die continu in nieuwe vormen verschijnen.

De Capture ATP biedt een flexibele aanpak, waarbij meerdere analyse-tools in een ‘sandbox’ worden gecombineerd. Dell integreert hiervoor drie detectiemechanismen: VMRay, Lastline en haar eigen SonicWALL Sandbox engine. Het resultaat is bescherming op drie niveaus die organisaties tegenwoordig nodig hebben tegen de huidige bedreigingen, waarvan de precieze natuur (oftewel signatuur) vaak niet bekend is.

Met de nieuwe cloud-gebaseerde dienst bouwt Dell Security zijn aanbod aan beveiligingsoplossingen uit voor een complete bescherming tegen de groeiende ’zero-day’ aanvallen. Deze aanvallen munten het vandaag de dag op organisaties, zoals aangetoond wordt in het Dell Security 2016 Threat Report.

‘Evasion’-bestendige bescherming tegen ‘zero-day’ aanvallen en Advanced Persistent Threats

De combinatie van VMRay Analyzer, Lastline Breach Detection en Dell SonicWALL Sandbox onderzoekt verdachte objecten tegelijkertijd. De oplossing kan vrijwel zeker niet door malware worden gedetecteerd en analyseert niet alleen bestanden, maar rapporteert ook verdacht gedrag. Daarnaast automatiseert ook het beveiligingsmechanisme door de ‘mogelijke’ malware aan de gateway te blokkeren tot een vonnis is geveld (‘block until verdict’).

SonicWALL Capture analyseert niet alleen virtuele sandboxes, maar kan ook systemen volledig emuleren en alle belangrijke besturingssysteem-omgevingen op het niveau van een hypervisor analyseren. Bovendien maakt de oplossing gebruik van de Dell SonicWALL GRID Network. Dit is het forensische cloud-platform van Dell Security, dat data van meer dan een miljoen aangesloten Next Generation Firewalls (NGFW) wereldwijd gebruikt om onder meer de ‘signatures’ van gedetecteerde aanvallen en malware te delen. Deze nieuwe service past de ‘signatures’ snel toe om infiltratie door malware en andere bedreigingen te voorkomen. Hij kan aan de behoeftes en grootte van elke organisatie worden aangepast door gebruik te maken van het cloud-gebaseerde ‘security service’ model, dat met alle Dell SonicWALL NGFWs werkt.

Voor meer informatie over de Dell SonicWALL Capture Advanced Threat Protection kunt u contact opnemen met onze salesafdeling via 030 – 65 85 125 of sales@alcadis.nl.