Extra beveiligingslaag voor Alcatel-Lucent Enterprise OmniSwitches in strijd tegen moderne cyberaanvallen

alcatel-lucent_unify

Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) liet vandaag weten te gaan werken met een extra beveiligingslaag tegen het groeiende aantal cyberaanvallen. Dankzij technologische samenwerking met LGS Innovations, is ALE erin geslaagd de bewezen beveiliging van haar OmniSwitch®-portfolio verder te verbeteren.

De nieuwe technologie, die bekend staat als CodeGuardian™, wordt gezien als ’s werelds eerste onafhankelijk ontwikkelde oplossing voor het beschermen van besturingssystemen van netwerkswitches en -routers van derden tegen bedreigingen en kwetsbaarheden. Door de OmniSwitch-producten uit te rusten met CodeGuardian, ontstaat er een nieuwe beveiligingslaag tegen aanvallen op beveiligingslekken.

Wereldwijd komen er dagelijks bijna een miljoen nieuwe bedreigingen bij*. Daarom is het van vitaal belang dat organisaties een proactieve en diepgaande verdedigingsstrategie voor hun netwerk implementeren, die zich op meerdere lagen van het netwerk richt. CodeGuardian beschermt netwerken tegen intrinsieke kwetsbaarheden, aanvallen op lekken, embedded malware en potentiële achterdeuren die bedrijfskritieke processen in gevaar kunnen brengen. De technologie is ontworpen om beveiligingsrisico’s bij grotere ondernemingen bij de bron aan te pakken. Bedrijven profiteren van een verbeterd risicoprofiel dankzij:

  • Onafhankelijke verificatie en validatie van OmniSwitch broncode
  • Het randomiseren van de adresruimte, zodat het OmniSwitch besturingssysteem wordt beschermd zonder dat dit invloed heeft op de functionaliteit
  • Veilige levering door ALE van OmniSwitch software, zodat sabotage wordt voorkomen

*Bron: Ponemon Institute, 2015 Cost of Cyber Crime Study: Global

Voor meer informatie over de OmniSwitch-producten kunt u terecht in onze webshop →