Nieuwe firmware Alcatel-Lucent WLAN switches

tech-update

Voor de Alcatel-Lucent OmniAccess 4xos series, 4×50 series, 40xx series, 4306 en 6000 series WLAN switches zijn er nieuwe Maintenance Releases uitgebracht. Het betreft hierbij de versie 6.4.2.8 Maintenance Release, 6.4.3.1 Maintenance Release en 6.4.3.2 Maintenance Release. Met het uitbrengen van versie 6.4.3.x zijn de volgende nieuwe functionaliteiten toegevoegd:

AP Platform

Ondersteuning voor OAW-AP205H access point

Het OAW-AP205H access point is een hoogwaardig 802.11ac dual radio bedraad- en draadloos access point voor de hospitality sector en brancheorganisatie omgevingen. Dit apparaat combineert hoogwaardige draadloze mobiliteit met Gigabit bedrade lokale toegang om beveiligd Wi-Fi netwerk toegang te bieden aan studentenhuizen, hotelkamers, klaslokalen, medische klinieken en multi-tenant omgevingen. MIMO (Multiple-Input Multiple-Output) technologie zorgt ervoor dat het OAW-AP205H access point draadloze 2.4 GHz 802.11n en 5 GHz 802.11n/ac functionaliteit biedt, waarbij gelijktijdig bestaande 802.11a/b/g diensten ondersteund worden. Het OAW-AP205H access point werkt in combinatie met een Alcatel-Lucent Enterprise switch.

Het OAW-AP205H biedt de volgende mogelijkheden:

 • Tweevoudige draadloze zendontvanger
 • Protocol onafhankelijke netwerk functionaliteit
 • IEEE 802.11a/b/g/n/ac gebruik als draadloos access point
 • IEEE 802.11a/b/g/n/ac gebruik als Air Monitor en Spectrum Analyzer
 • Compatibiliteit met IEEE 802.3af/at PoE
 • Gecentraliseerde management configuratie en upgrades door gebruik van een switch
 • PoE stroomvoorziening voor een aangesloten PoE netwerk apparaat
 • Ondersteuning voor selectieve USB randapparatuur

Voor meer informatie verwijzen wij naar het Alcatel-Lucent OmniAccess AP205H Datasheet

Ondersteuning voor OAW-AP228 access point

Het OAW-AP228 access point is een volledig temperatuur gehard, waterbestendig, indoor rated, dual-radio IEEE 802.11ac access point. Dit access point maakt gebruik van MIMO (Multiple-Input Multiple-Output) technologie en andere hoge doorvoer mode technieken om hoogwaardige 2.4 GHz 802.11n en 5 GHz 802.11n/ac functionaliteit te bieden, waarbij gelijktijdig bestaande 802.11a/b/g diensten ondersteund worden. Het OAW-AP228 access point werkt in combinatie met een Alcatel-Lucent Enterprise switch. Het OAW-AP228 biedt de volgende mogelijkheden:

 • Tweevoudige draadloze zendontvanger
 • IEEE 802.11a/b/g/n/ac gebruik als draadloos access point
 • IEEE 802.11a/b/g/n/ac gebruik als Air Monitor
 • Protocol onafhankelijke netwerk functionaliteit
 • Compatibiliteit met IEEE 802.3at PoE
 • Gecentraliseerde management configuratie en upgrades door gebruik van een switch

Voor meer informatie verwijzen wij naar het Alcatel-Lucent OmniAccess 228 Access Points Datasheet

Ondersteuning voor OAW-AP277 access point

Het OAW-AP277 is een omgevingsharde, outdoor rated, dual-radio IEEE 802.11ac access point. Dit access point maakt gebruik van MIMO (Multiple-Input Multiple-Output) technologie en andere hoge doorvoer mode technieken om hoogwaardige 2.4 GHz 802.11n en 5 GHz 802.11n/ac functionaliteit te bieden, waarbij gelijktijdig bestaande 802.11a/b/g diensten ondersteund worden. Het OAW-AP277 access point werkt in combinatie met een Alcatel-Lucent Enterprise switch.. Het OAW-AP277 biedt de volgende mogelijkheden:

 • Tweevoudige draadloze zendontvanger
 • IEEE 802.11a/b/g/n/ac gebruik als draadloos access point
 • IEEE 802.11a/b/g/n/ac gebruik als Air Monitor
 • Protocol onafhankelijke netwerk functionaliteit
 • Compatibiliteit met IEEE 802.3at PoE
 • Gecentraliseerde management configuratie en upgrades door gebruik van een switch

Voor meer informatie verwijzen wij naar het Alcatel-Lucent OmniAccess AP270 series Datasheet

AP console toegang via een backup ESSID

Dit failover systeem maakt het voor gebruikers mogelijk om console toegang tot een AP te verkrijgen nadat het van de switch ontkoppeld is. Door in statische of dynamische modus een backup ESSID te adverteren, is de gebruiker in staat om op afstand het AP te benaderen en te debuggen via een virtueel AP.

ARM

Anyspot Client Probe onderdrukking

De anyspot client probe onderdrukking functie vermindert netwerk verkeer door probe requests van clients te onderdrukken die proberen andere bekende netwerken te ontdekken en ermee te verbinden. Door de frequentie waarmee deze berichten verstuurd worden te verminderen, maakt deze functie netwerk diensten beschikbaar en verbeterd daarmee de prestatie van het netwerk.

Branch Switch

AOS-W ondersteund gedistribueerde enterprise omgevingen door de volgende functies die specifiek voor branch- en externe kantoren ontwikkeld zijn.

Authentication Survivability

Authentication Survivability maakt het mogelijk voor switches om authenticatie en autorisatie diensten te bieden wanneer externe authenticatie servers niet toegankelijk zijn. Het slaat toegangsgegevens van gebruikers op evenals Key Reply attributen op het moment dat gebruikers geauthentiseerd zijn via een externe RADIUS of LDAP authenticatie server.

Wanneer externe authenticatie servers niet toegankelijk zijn, gebruikt de switch zijn lokale survival server om authenticatie en autorisatie functies te kunnen blijven bieden door gebruik te maken van de eerder opgeslagen toegangsgegevens en Key Reply attributen.

Per interface bandbreedte contracten

OAW-40xx series switches hebben de mogelijkheid applicaties in het netwerk te identificeren en classificeren. Als een OAW-40xx series switch als branch switch geconfigureerd is, wordt het mogelijk bandbreedte contracten voor individuele applicaties (of applicatie categorieën) aan te maken. Hiermee kan de hoeveelheid verkeer dat van of naar een geselecteerd interface voor een individuele applicatie of applicatie categorie ontvangen of verzonden wordt, ingesteld worden.

Switch-Platform

OAW-4450 Switch

De OAW-4450 switch is een draadloos LAN switch die draadloze Access Points (APs) en Air Monitors (AMs) verbind, controleert en intelligent in een bedraad LAN systeem integreert.

Flexibele licenties voor AP switches

AOS-W 6.4.3.0 biedt flexibele licentie ondersteuning voor switches die voorheen beperkt waren tot vooraf bepaalde licentie aantallen. Met dit licentie systeem, dat zowel op AP, PEFNG en RFP licenties betrekking heeft, wordt het voor klanten mogelijk het exact aantal benodigde licenties aan te schaffen. De aanpasbare licentie waarde wordt aan een enkele sleutel gekoppeld, waardoor het licentieproces vereenvoudigd wordt doordat het aantal benodigde licentiesleutels voor uw systeem vermindert wordt.

Voor een volledig overzicht van alle nieuwe functionaliteiten en bugfixes die de Maintenance Releases bieden, verwijzen wij u graag naar onze support site.