OmniVista 3600 Air Manager 8.2 geïntroduceerd

Omnivista 3600

Alcatel-Lucent Enterprise heeft de Air Manager 8.2 geïntroduceerd voor de OmniVista 3600. Hierbij zijn diverse nieuwe features beschikbaar gekomen. De OmniVista 3600 Air Manager van Alcatel-Lucent Enterprise is een draadloze LAN management software suite waarmee een centraal inzicht kan worden gegeven aan het huidige draadloze netwerk.

OV3600 8.2 introduceert onder meer de volgende nieuwe features:

 • Vernieuwd User Interface
 • Clarity Monitoring
 • Verbeterde AppRF Analyse
 • UCC Verbeteringen
 • Verbeterde CAD Import

Voor een complete lijst met alle nieuwe functies verwijzen we graag naar de release notes die u vind op onze support pagina. Hieronder worden enkele hoogtepunten weergegeven:

Vernieuwd User Interface

OV3600 8.2 introduceert een nieuw User Interface. De statistieken toolbar aan de bovenzijde van het OV3600 window maakt gebruik van nieuwe iconen om nieuwe data over de gezondheid van het netwerk weer te geven. Gebruikers kunnen op elk van deze iconen klikken om gedetailleerde informatie over iedere gebruiker of apparaat categorie weer te geven.

Het OV3600 navigatie menu wordt nu aan de linkerzijde van het window weergegeven als inklapbare navigatie balk dat verborgen of getoond kan worden door op de pijl in de rechter bovenhoek van de gereedschapsbalk te klikken. Dit nieuwe navigatie menu bevat dezelfde menu opties als de navigatie balk die in vorige versies van OV3600 in de bovenzijde van het window werd weergegeven. De menu koppen zijn naar een andere lokatie verplaatst maar zijn zelf niet opnieuw georganiseerd.

Clarity Monitoring

Het Clarity Monitoring dashboard volgt de vorderingen van een client bij het afleggen van de volgende vier stappen om toegang to het WLAN te verkrijgen:

 • Associëren met het netwerk
 • Afronden van authenticatie
 • Verkrijgen van een IP adres via DHCP
 • DNS resolutie

OV 3600 verkrijgt deze data van de switches in het netwerk.

Het Clarity dashboard bevat grafieken en tabellen die helpen fouten te identificeren in iedere stap van het aanmeld proces. De standaard weergave van de Clarity monitoring pagina geeft data weer van alle apparaten die de voorafgaande twee uur verbonden met het netwerk. U kunt inzoomen en gegevens bekijken van apparaten die met AP’s in bepaalde submap associëren, of gegevens van een ander tijdsinterval bekijken. Clarity kan geconfigureerd worden om server statistieken tot dertig dagen te behouden en client statistieken tot zeven dagen.

Op de Clarity pagina worden de volgende gegevens weergegeven:

 • Live Statistics Dashboard
 • Summary Table
 • Authentication Failure Data
 • DHCP Failure Data
 • DNS Failure Data
 • Association Data

Iedere Clarity tabel toont standaard vermeldingen voor 25 apparaten of mappen met de laagste prestatieniveaus. Het Live Statistics dashboard geeft informatie voor het falen van elk proces als een client associeert en authentiseert met het netwerk, een IP-adres via DHCP krijgt, en het IP-adres aan een hostnaam verbind via een DNS-server.

AppRF Dashboard

De AppRF dashboard geeft een uitgebreid overzicht van de verschillende widgets die voor AppRF beschikbaar zijn. Elke widget wordt gepresenteerd als een richtlijn, met diverse functies om diepgaande informatie over de gebruikers en toepassingen binnen een widget te bekijken.

UCC Verbeteringen

OV3600 8.2 introduceert een aantal verbeteringen aan de oproep gegevens op het Unified Communication and Collaboration (UCC) Dashboard. De Lync End-to End Visibility functies geeft de netwerkbeheerder een totaalbeeld van een specifieke oproep. Om een specifieke oproep te bekijken, ga naar Home> UCC> Call Quality> Call Details en klik op het vergrootglas icoon in de kolom Details.

Het tabblad ‘Summary’ zorgt voor een meer gedetailleerde weergave van het gesprek dan het tabblad ‘End-to-End’. Veel van de informatie van het ‘End-to-End’ tabblad wordt herhaald, maar deze tab wordt aangevuld met een grafiek die de kwaliteit van het gesprek als het vorderde weergeeft. Bij een mouse-over toont de grafiek een pop-up die een snap-shot van het gesprek in intervallen van twee minuten weergeeft, die kan helpen bij het identificeren wanneer tijdens het gesprek veranderingen opgetreden zijn.

Verbeterde CAD Import

OV3600 8.2 introduceert een uitbreiding op de invoer van CAD (.dwg) bestanden. Bij het importeren van een CAD-bestand naar VisualRF, is er nu de optie om CAD lagen als muren te definiëren op een plattegrond.

De OmniVista 8.2 user guides en software vind u op onze support site →