De eenvoudigste en goedkoopste oplossing om storingsvrije draadloze Gigabit netwerken te bouwen

MetroLinq bestaat uit een veelzijdig point-to-point portfolio om uw draadloze verbindingen te verbeteren of verder uit te breiden. MetroLinq is de point-to-point productlijn van IgniteNet en de producten bieden een innovatief design en geavanceerde technologieën om aan de behoefte van diverse verticals te kunnen voldoen.

De nadruk bij MetroLinq ligt op de eenvoud, gebruikersgemak (met beheer van een Cloud-platform) en de beste prestaties van de producten. Doordat de 5GHz band steeds voller raakt en er hierdoor meer interferentie is, zijn de 60GHz point-to-point verbindingen van MetroLinq uitermate geschikt om de performance en hiermee de bandbreedte van uw netwerk te optimaliseren. Daarnaast is het in veel omgevingen moeilijk tot onmogelijk om bekabeling aan te leggen. Een MetroLinq Point-to-Point verbinding is dan de ideale oplossing.

MetroLinq is geschikt voor:

 • Vervanging van 5GHz Point-to-Point verbindingen
 • CCTV
 • Evenement terreinen, oftewel tijdelijke netwerken
 • Bouwterreinen
 • Binnenstedelijke omgevingen, waar bijvoorbeeld geen graafvergunningen zijn
 • Hotspot Providers zoals campings of havens
 • Een goed alternatief voor glasvezel

MetroLinq Producten

Het MetroLinq portfolio beschikt over een breed assortiment aan Point-to-Point producten om verschillende locaties met elkaar te verbinden.

MetroLinq 60 PTP

De MetroLinq 60 PTP is ’s werelds eerste kosteneffectieve 60GHz Point-to-Point die het mogelijk maakt om hoge performance en interferentie vrije verbindingen te leveren. De MetroLinq 60 heeft als bijkomend voordeel dat hij op de meeste markten wereldwijd licentie vrij is, waardoor u het product snel kunt implementeren en u geen gedoe heeft met andere frequentiebanden waarvoor een licentie vereist is.

De MetroLinq 60 beschikt ook over een 5GHz radio die kan worden geconfigureerd als een automatische back-up voor een robuuste werking in de meest extreme weersomstandigheden.

Bekijk in de tabel hieronder de beschikbare modellen van de MetroLinq 60 PTP.

MetroLinq 2.5G 60 PTP

De MetroLinq 2.5G 60 point-to-point serie staat bekend om zijn ondersteuning van hoge capaciteiten van wel 2.5 Gbps. Deze nieuwe generatie RF, powered met een quad core CPU, ondersteunt hogere modulatie waardoor er meer dan twee keer hogere capaciteit kan worden geleverd (tot wel 4.6 Gbps OTA rate) in vergelijking met het eerste generatieplatform.

 • Multi-gigabit capaciteiten

  De MetroLinq 2.5G serie beschikt over een 2.5 Gbps NbaseT copper interface die support biedt aan PoE, die het mogelijk maakt om de volledige capaciteit van de producten te gebruiken. Daarnaast is er een SFP port beschikbaar.

 • Krachtig besturingssysteem

  Het geavanceerde besturingssysteem heeft professionele functionaliteiten die nodig zijn voor een point-to-point communicatie, inclusief 128 bit AES encryptie voor de beveiliging van uw netwerk, Jumbo frame support, 5 GHz failover radio en nog veel meer. Elke verbinding kan individueel geconfigureerd worden en kan ook worden beheerd via een cloud based controller.

 • Multiple client options

  Er zijn twee modelmogelijkheden beschikbaar met de MetroLinq 2.5G 60 serie om verschillende afstanden te kunnen overbruggen. Hoewel de gemiddelde aanbevolen afstand voor de 35 cm antenne 1.6 km is, zijn er klanten die hun verbinding op 70-80% van de maximale capaciteit van 2.5 km draaien, wat een record afstand is in de 60 GHz licentievrije band.

 • Accessoires die de installatie vereenvoudigen

  De innovatie Linq Assist applicatie en alignement scope zijn erg handig wanneer u een verbinding wilt opzetten. Een optionele, externe USB dongle met Bluetooth support maakt het mogelijk om rechtstreeks verbinding te maken met de MetroLinq 2.5G 60 serie direct van af uw mobiele apparaat zodat u snel op locatie de laatste aanpassingen kunt uitvoeren.

 • Mounting bracket opties

  Voor de MetroLinq 2.5G 60 serie zijn er twee verschillende montage beugels beschikbaar om een point-to-point verbinding op de zetten voor verschillende afstanden en weersomstandigheden.

Geen vergunning nodig op de 60 GHz-band onder 10 W e.i.r.p.

In Nederland is het enkel toegestaan apparaten op 60 GHz te gebruiken met een vermogen van max. 40 dBM. U dient daarom bij het configureren van de units deze waarde als bovengrens aan te houden. Als uw straalverbinding in de 60 GHz-band minder dan 10 W e.i.r.p. uitstraalt, heeft u geen vergunning nodig. Zie voor meer informatie het 60 GHz bandprofiel van Agentschap Telecom.

 • Zendvermogen: Maximum zendvermogen is 55 dBm e.i.r.p. Een vergunning is noodzakelijk voor 40dBm e.i.r.p. of hoger. Daarnaast geldt een maximum zendvermogen van 10 dBm aan de uitgang van de zender.

Meer informatie over deze producten?

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie over deze producten. Ook kunt u contact opnemen met onze salesafdeling via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125 en wij voorzien u graag van meer informatie.