IEEE 802.11ac

wifi-802.11ac-banner-alcadis

802.11ac is de nieuwste, door IEEE gecertificeerde, Wi-Fi standaard. Deze nieuwe standaard is de opvolger van eerdere Wi-Fi standaarden en biedt gebruikers hogere snelheden en meer capaciteit. De 802.11ac standaard brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Hogere bandbreedtes en daardoor hogere snelheden.
  • Gebruik van meer kanalen en daardoor meer capaciteit.
  • Minder problemen met interferentie.
  • Verbeterde modulatietechniek binnen beperkt bereik beschikbaar.

De introductie van 802.11ac

De 802.11ac standaard is in twee fasen geïntroduceerd. In 2014 is 802.11ac Wave 1 beschikbaar gekomen waarmee er, door gebruik te maken van meerdere kanalen, meer bandbreedte geboden kon worden. In 2015 is 802.11ac Wave 2 geïntroduceerd, welke nog betere prestaties biedt mede door Multi-User MIMO. Hoewel de nieuwe standaard alleen toepasbaar is op de 5 GHz band, is het wel backwards compatible met 802.11n op de 2.4 GHz band.

Multi-user MIMO

Sinds de introductie van 802.11ac Wave 2 is Multi-User MIMO beschikbaar gekomen. Door gebruik te maken van Multi-User MIMO kunnen access points meerdere gebruikers op hetzelfde moment bedienen. Bij eerdere standaarden kon gebruik gemaakt worden van Multiple Input Multiple Output (MIMO) met vier radio’s (4×4:4), maar was het access point in staat om slechts één downlink per keer naar een gebruik te verzenden. Met Multi-User MIMO kan het access point vier downlinks tegelijk versturen.

multi-user-mimo-voorbeeld-alcadis

Meer weten over 802.11ac?

Wilt u uw inhoudelijke kennis over de Wi-Fi technologie en 802.11ac vergroten? Bekijk dan onderstaand webinar over deze standaard of meld u aan voor het Wi-Fi seminar. In het Wi-Fi Seminar delen wij de basiskennis van Wi-Fi met u. Verder behandelen we de verschillende technieken van Wi-Fi en welke mogelijkheden deze bieden. Het Wi-Fi Seminar wordt meerdere malen per jaar georganiseerd. Bekijk de aankomende data in de Alcadis agenda.

Advies voor uw Wi-Fi project?

Alcadis spart graag met u over de mogelijkheden van de AC-technologie en de geschiktheid hiervan voor uw Wi-Fi project. Meld uw project aan en wij kunnen u hier verder mee helpen.