Router Guard functie verbetert multicast switching voor OmniSwitch 6850E, 6855 en 9000E modellen

tech-update

Alcatel-Lucent Enterprise heeft een nieuwe AOS release beschikbaar gesteld met daarin een functionaliteit die dient als verbetering op IPv4/V6 multicast switching. Deze nieuwe functionaliteit genaamd Router Guard, moet voorkomen dat er problemen ontstaan wanneer een klantapparatuur een multicast groep-specifieke zoekopdracht verstuurd. De nieuwe AOS release is te downloaden vanaf onze supportsite.

Router Guard functionaliteit

In het algemeen wordt een pakket naar andere klantpoorten verstuurd wanneer een groep specifieke zoekopdracht wordt ontvangen. De levensduur van het pakket wordt dan teruggebracht naar een gelimiteerde interval en het antwoordt wordt afgewacht. Wanneer er geen antwoord ontvangen wordt, zal de switch de multicast stream voor alle klanten die met de switch verbonden zijn laten vallen. Normaliter versturen klantapparatuur geen groep specifieke zoekopdrachten. Dit kan echter wel gebeuren in het geval dat een klant een LAN switchpoort op een verkeerde manier verbindt met hun Pace/Actioner apparaat, waarop een ICMP-Proxy draait. De behoefte is het vermijden van het verwerken van de router pakketten.

De Router Guard functionaliteit maakt het mogelijk om een specifieke poort toe te wijzen als enkel een multicast host poort en niet als een multicast router poort. Iedere poort kan functioneren als multicast router poort als de switch één van de router control pakketten ontvangt, zoals een algemene IGMP zoekopdracht, een PIM hello of een CGMP hello. Op het moment dat een poort een multicast router poort dient, wordt al het multicast verkeer, waarvan de bron al dan niet bekend is, naar alle multicast router poorten verstuurd. Als een poort door de Router Guard functionaliteit als multicast host poort is geconfigureerd, worden alle multicast control pakketten die op de poort ontvangen worden, niet verwerkt.

De Router Guard kan op verschillende manier toegepast worden op uw netwerk. Zo kan een Router Guard commando globaal toegepast worden op een VLAN, op een access point of op een trunk poort. Om de Router Guard functionaliteit toe te passen hoeft IGMP snooping niet geactiveerd te zijn. Daarnaast wordt Router Guard doorgaans gebruikt in access switches die op eindgebruiker apparatuur zijn aangesloten in Ethernet-to-home opstellingen. De volgende type pakketten worden niet verwerkt als ze ontvangen worden op een poort waarop Router Guard actief is: IGMP zoekopdrachtberichten, IPv4 PIM2 berichten, IGMP PIM berichten (PIMv1), IGMP DVMRP berichten.

De volledige uitleg over de Router Guard functionaliteit en meer informatie over de nieuwe AOS release zijn te vinden in de bijbehorende release note →