Ruckus Smart Wi-Fi voor het leveren van de beste Wi-Fi calling ervaring

Ruckus WiFi calling

Wi-Fi calling wordt al vele jaren gebruikt. Denk hierbij aan Skype en Microsoft Lync, die inmiddels een groot aandeel in de markt hebben veroverd. De Ruckus Smart Wi-Fi technologie maakt het nu mogelijk om de beste Wi-Fi calling ervaring te kunnen bieden.

De Ruckus Wireless apparatuur is nu Lync gecertificeerd. Hiermee kunnen zij een zeer sterke oplossing bieden voor service providers en partners. Anders dan bij andere over-the-top services maakt deze oplossing gebruik van de standaard oplossing / applicatie op de smartphone. Deze maakt verbinding met de betreffende oplossing. Het voice verkeer is encrypted in de smartphones voordat deze over het draadloze netwerk wordt verzonden en decrypted door de oplossing in het datacenter.

Smart Wi-Fi technologie

De Ruckus Smart Wi-Fi technologie verhoogt de Wi-Fi calling ervaring zodat partners deze service succesvol kunnen implementeren binnen de volgende omgevingen:

  • Indoor omgevingen waarbij alle hoeken en gaten dekking nodig hebben
  • High-density openbare locaties
  • Video calling voor een high-capacity netwerk
  • Roaming buiten het netwerk

Verbetering van het Wi-Fi Radio signaal

Een betere Wi-Fi calling ervaring kan worden geboden door middel van een beter radio signaal. De Ruckus BeamFlex Adaptive Antenna technologie biedt hier de oplossing voor. Deze technologie past het antenne patroon aan bij elke transmissie die er wordt verzonden.  Dit verbeterd het spraakverkeer en downlink performance terwijl de interferentie wordt verzacht.

Bekijk hier de white paper van Ruckus Wireless over Wi-Fi Calling →

Voor meer informatie kunt u het gehele nieuwsbericht lezen van Ruckus Wireless.