Ruckus Wireless geeft uitleg over de relatie tussen de signaal sterkte en de snelheden van Wi-Fi

RuckusWireless

De relatie tussen de Wi-Fi signaal sterkte en de snelheid waarmee data kan worden verzonden is essentieel wanneer het gaat om Wi-Fi performance. Maar zorgt een sterker signaal nu voor een betere verbinding van Wi-Fi of zorgt de snelheid van het Wi-Fi hiervoor? Bill Kish, Rocket-scientist founder van Ruckus Wireless, geeft hier uitleg over.

Een sterk signaal en de snelheid van het Wi-Fi zijn beide belangrijke factoren voor de performance van Wi-Fi. In onderstaande grafiek wordt de relatie tussen deze twee factoren weergegeven aan de hand van een wireless systeem met adaptive modulatie.

ruckus grafiek Wi-Fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De snelheid van het verzenden van data stijgt tot een punt waar de signaal sterkte stijgt. Hierdoor kan gebruik worden gemaakt van higher PHY (PHYsical layer data) rates, ook wel bekend als MCS (Modulation and Coding Scheme) in Wi-Fi. Als er eenmaal voldoende signaal sterkte is om betrouwbaar te kunnen werken in de maximaal ondersteunde MCS rate, kan er extra signaalsterkte worden geproduceerd voor extra doorvoer. In sommige gevallen, meestal als een client vlakbij het access point staat, kan er een signaal sterkte zijn dat zo hoog is dat de front-end van de ontvanger niet in staat is om het te verwerken, waardoor de doorvoersnelheid zal dalen.

De elementen die in bovenstaande grafiek worden genoemd zijn sterk afhankelijk van de capaciteit van de transmitting radio, de ontvangende radio en de omgeving. Door middel van de juiste technieken in Wi-Fi producten kan er voldoende draadloze doorvoersnelheden worden geboden. Hierdoor is het mogelijk om in moeilijke omgevingen altijd de beste Wi-Fi performance te leveren. De Wi-Fi signaal sterkte en de Wi-Fi snelheid zijn beide verantwoordelijk voor de Wi-Fi perfomance.

Smart Wi-Fi

De producten van Ruckus Wireless bieden aan de hand van de gepatenteerde technologieën een betrouwbaar signaal waardoor er voldoende bandbreedte ontstaat zodat clients gebruik kunnen maken van het Wi-Fi netwerk. Ruckus Wireless vindt het belangrijk dat er een stabiele verbinding is in een onstabiele RF omgeving. Zo kan iedereen altijd en overal worden voorzien van een goed werkend Wi-Fi netwerk.

Lees hier het gehele artikel →

Wilt u meer weten over de producten van Ruckus Wireless? Bekijk de producten in onze webshop →

Voor meer informatie over de producten en ontwikkelingen binnen het portfolio van Ruckus Wireless verwijzen wij u graag naar de Dog Day op 25 juni.