SonicWall Secure Mobile Access 8.6 biedt Seamless Remote Access

Smartphones, laptops en connectiviteit zijn levensbehoeftes geworden. We slepen devices overal mee naar toe en deze ‘on-the-go’ lifestyle heeft ook de manier waarop we werken getransformeerd. Werknemers willen elk moment toegang kunnen krijgen tot bronnen en productief zijn vanaf elke locatie. Ook organisaties omarmen cloud en mobiel werken en staan werknemers toe hun persoonlijke apparaten te gebruiken voor zakelijke doeleinden. Dit is een win-win situatie voor werknemers en organisaties, maar een grote uitdaging voor IT afdelingen. IT heeft de moeilijke taak iedereen te voorzien van veilige toegang tot bedrijfsbronnen zonder de volgende risico’s:

  • Ongeautoriseerde gebruikers toegang geven tot het bedrijfsnetwerk en systemen via verloren of gestolen apparaten.
  • Malware of ransomware geïnfecteerde apparaten die bedrijfsprocessen infecteren.
  • Het onderscheppen van bedrijfsgegevens bij het downloaden via onbeveiligde Wi-Fi.
  • Het verliezen van op apparaten opgeslagen bedrijfsgegevens wanneer slechte persoonlijke apps of ongeautoriseerde gebruikers toegang krijgen tot die data.
  • De mogelijkheid om zo snel mogelijk te reageren om de kans op blootstelling te verkleinen voordat een aanvaller de organisatie kan schaden.

SonicWall Security Solutions
Om de risico’s aan te pakken en IT te versterken is er SonicWalls Access Security solution met policy versterkte SSL VPN welke seamless remote access biedt met de hoogste standaard van beveiliging. SMA OS 8.6 breidt de functionaliteiten van de Secure Mobile Access (SMA) 100 series uit met verbeterde veiligheid  en intuïtieve functionaliteiten welke de beste beleving biedt voor beheer op afstand.

  • Microsoft RD Web Access Integratie: Admins kunnen er nu voor kiezen om applicaties te offloaden op het RD Web Access portal op elke webbrowser. Deze nieuwe functionaliteit stelt gebruikers in staat naadloos toegang te krijgen tot desktops op afstand en applicaties via webbrowsers.
  • Verbeterde beveiliging: SMA gebruikt een in-house connect agent om een veilige connectie te bewerkstelligen.
  • Driverless printer redirection: Print documenten uit vanaf desktops op afstand, precies zoals het printen van een lokaal document. Documenten op remote desktops kunnen gepubliceerd worden als PDF bestand op uw lokale apparaat en lokaal geprint worden.
  • Gemoderniseerde UI: een hervormde UI die nog intuïtiever is voor gebruikers en admins. De firmware is volgens de SonicWall branding guidelines.

De SonicWall SMA OS 8.6 is te downloaden via www.mysonicwall.com voor klanten met een geldig supportcontract. Lees hier meer over deze nieuwe versie →