Visualisatie is de sleutel tot een goede netwerk beveiliging

Dell SonicWALL

Het visualiseren van uw netwerk beveiliging geeft u inzicht over de gebeurtenissen binnen uw netwerk. Deze gegevens bieden u de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat u altijd de beste performance biedt met de beste beveiliging. Om u inzicht te geven in een goede beveiliging van uw netwerk , biedt Dell SonicWALL een gratis online interface aan van de Dell SonicWALL NSA 3600.

Om u duidelijk te maken hoe belangrijk visualisatie is, kunt u het vergelijken met het beoefenen van een sport. Wanneer men een sport beoefend wordt er altijd verteld dat door visualisatie de performance zullen verbeteren. Met visualisatie wordt er een beeld geschetst hoe sporters succesvol kunnen zijn en hoe zij hun doelen kunnen bereiken.

Activiteiten op het netwerk

Visualisatie geld ook voor netwerk beveiliging. Het is belangrijk om inzicht te krijgen over de gebeurtenissen op het netwerk zoals gebruikersgegevens, applicaties, bandbreedte etc. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om beter te begrijpen wie er op het netwerk aanwezig is maar ook wat zij op uw netwerk aan het doen zijn. Door gebruik te maken van grafische gegevens van uw netwerk kunt u snel en eenvoudig uw netwerk visualiseren.

Uit het Social Science Research Network blijkt dat 65% van de bevolking visuele informatie sneller begrijpen dan tekstuele informatie. Het spreekt dan ook vanzelf dat tools waarmee netwerkactiviteiten gevisualiseerd kunnen worden van cruciaal belang zijn voor het verkrijgen van inzicht over de beveiliging van het netwerk.

De juiste firewall

Om te achterhalen of u gebruik maakt van een juiste firewall moet u zicht zelf de volgende vragen stellen. Biedt mijn firewall de volgende aspecten:

  • Verzamelt het informatie over cruciale onderwerpen zoals apps, gebruikers, bandbreedte en bedreigingen op het netwerk?
  • Wordt de informatie zo gevisualiseerd dat het gemakkelijk te begrijpen is?
  • Wordt de real-time informatie geupdate zodat u altijd de nieuwste gegevens heeft?
  • Worden er dagelijkse rapporten weergegeven over netwerk bedreigingen en applicaties die geblokkeerd worden?
  • Stelt de firewall u in staat om uw bandbreedte te beheren per applicatie?
  • Biedt het u continu informatie over functies zoals het aantal connecties, geheugen en CPU gebruik, inkomende en uitgaande pakketjes en meer?
  • Wordt er informatie verzamelt aan de hand van de aanmeldingen van apparaten op het netwerk?
  • Het aanbieden van filters die het mogelijk maken om informatie te bekijken in verschillende formaten over verschillende tijdsperiodes?
  • De mogelijkheid om e-mail data te exporteren direct vanaf de firewall?
  • Biedt het een dashboard waarin alle informatie worden samengevat?

Informatie verzamelen die voortkomt uit een firewall is belangrijk voor het maken van beslissingen die invloed op uw netwerk hebben. Om u meer informatie te bieden over een firewall oplossingen die application control en netwerk visualisatie bieden, kunt u hier de gratis online interface van de Dell SonicWALL NSA 3600 downloaden.

Dell SonicWALL biedt diverse firewalls aan die uw netwerk beschermen tegen allen hedendaagse bedreigingen. Bekijk alle firewalls van Dell SonicWALL in onze webshop.