Voeding van EnGenius access points

engenius-gigabit-poe-adapter

De access points van EnGenius worden allemaal standaard met een stroomadapter geleverd. Daarnaast is het ook mogelijk om de access points via Power over Ethernet (PoE) te voeden. De outdoor access points worden standaard met een PoE-injector geleverd, voor de indoor access points moet deze apart aanschaft worden. Wanneer u via onze webshop besteld, ziet u automatisch welke PoE adapter er bij het access point hoort.

Het voeden via PoE kan een uitkomst bieden om te besparen op bekabeling, omdat het hierbij niet nodig is om het access point op het stroom netwerk aan te sluiten. De access points kunnen gevoed worden door een PoE switch (binnen 60 meter ethernetbekabeling) en bij grotere afstanden of een switch zonder PoE ondersteuning kan er gebruik gemaakt worden van een PoE-injector. Regelmatig krijgen wij vragen over welke Power over Ethernet (PoE) injector geschikt is voor welke access points. Onderstaand kunt u hier een overzicht van vinden.
PoE Engenius

Download hier het overzicht →

PoE switches

EnGenius levert ook PoE switches die uitermate geschikt zijn voor MKB-omgevingen. De EGS 2108 beschikt over 8 gigabit poorten waarvan er 4 PoE ondersteunen. De EGS2110P is een 10-poorts model waarvan er 8 poorten PoE ondersteunen en daarbij beschikt deze ook over 2 SFP-poorten voor een glasvezel aansluiting. De switches van EnGenius beschikken over standaard functionaliteiten als bandbreedte management, inrichten van VLAN’s en QoS features.