De voordelen en uitdagingen van een Wi-Fi netwerk in de zorg

Wi-Fi krijgt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven en in die van organisaties. De vraag naar een draadloze verbinding in de zorg wordt steeds groter en met de voordelen die het met zich meebrengt, gaat Wi-Fi een steeds grotere rol spelen in ziekenhuizen.

Medische apparaten worden steeds mobieler en Wi-Fi kan zorgen voor een flexibele, betrouwbare en interoperabele oplossing voor draadloze connectiviteit, die geschikt is voor noodzakelijke medische apparaten. Daarnaast brengen mobiele apparaten voordelen met zich mee zoals het terugdringen van de tijd die besteed moet worden aan administratieve taken en te allen tijden in staat zijn patiënten te monitoren om de hersteltijd te verminderen.

De rol van Wi-Fi in de zorg

De uitdaging ligt in het maken van de juiste en goed geïnformeerde keuzes, van beveiliging tot radio frequentie (RF) infrastructuur. De white paper “Wireless Wearables: The Role of Wi-Fi in Enabling Digital Health” van de Wi-Fi Alliance geeft inzicht in hoe Wi-Fi bruikbaar kan zijn in de zorg. Ook wordt ingegaan op uitdagingen en voorbeelden uit de praktijk, om zo een goed beeld te schetsen van hoe een Wi-Fi netwerk op een juiste manier toegepast kan worden in ziekenhuizen.

Download hier de white paper van de Wi-Fi Alliance over Wireless Wearables →