Voorkom dat uw data in verkeerde handen valt

Dell SonicWALL banner

In het bedrijfsleven is netwerksegmentatie al enige tijd een belangrijk element. Door de jaren heen worden steeds meer netwerken gesegmenteerd op basis van gebruik, functie of locatie. Hoewel dit een geliefde en effectieve methode is, heeft het ook minpunten die door velen over het hoofd worden gezien. Het is belangrijk dat niet iedereen zomaar gebruik kan maken van uw netwerk en u de controle houdt over wie er de serverzone betreed.

Veel bedrijven maken gebruik van VLAN segmentatie om het netwerk te verdelen onder bijvoorbeeld medewerkers en gasten, om zo een logische scheiding te maken en hoge doorvoersnelheden te kunnen ondersteunen. Het meest voorkomende voorbeeld van deze configuratie is verschillende VLANs gecombineerd met Layer 3 IP interfaces die toegepast zijn op de core switch. Als dit eenmaal is geconfigureerd stelt het gebruikers in staat om via de switch direct te navigeren van gebruikersnetwerk naar servernetwerk. Hoewel dit een traditionele en effectieve benadering van netwerkcommunicatie is, geeft dit ook malware de kans het netwerk binnen te dringen. Virussen en malware kunnen vrijuit van VLAN naar VLAN overgaan, omdat er in veel gevallen geen access controle is tussen eindgebruikers en serversegmenten.

Dell SonicWALL Next-Gen Firewall

De producten van Dell SonicWALL bieden de oplossing en kunnen ervoor zorgen dat uw netwerk veilig is en blijft. Met geavanceerde Gateway Anti-Virus, Access Control, Applicatie inspectie, Intrusion Prevention, en geavanceerde bescherming tegen dreigingen, kunt u ervoor zorgen dat u altijd het best beveiligde netwerk kan aanbieden. In een artikel van Dell SonicWALL geven zij hier meer uitleg over.

Meer informatie over de producten van Dell SonicWALL kunt u vinden in onze webshop →