Wi-Fi Alliance introduceert de nieuwste technologie: Wi-Fi HaLow

wifi alliance

De Wi-Fi Alliance heeft Wi-Fi HaLow geïntroduceerd. Deze nieuwe technologie is bestemd voor de toekomstige IEEE 802.11ah producten voor de Internet of Things. Het grootste voordeel van Wi-Fi HaLow is dat er een lager energieverbruik kan worden geboden voor de Wi-Fi CERTIFIED producten.

De markt van Internet of Things wordt steeds groter en er verschijnen steeds meer connected devices. Om hiervoor het lagere energieverbruik mogelijk te maken, maakt Wi-Fi HaLow gebruik van de 900 MHz band. Doordat deze nieuwe technologie gebruik maakt van een langere frequentie wordt het bereik niet groter maar een groot voordeel is wel dat de penetratie door muren en dergelijke ongeveer twee keer beter is dan met de 2.4 GHz.

Support voor Internet of Things

Vele apparaten die Wi-Fi HaLow zullen ondersteunen zullen naar verwachting opereren op de 2.4 GHz en 5 GHz samen met de 900 MHz. Net zoals alle Wi-Fi apparaten, zullen de Wi-Fi HaLow apparaten support bieden aan IP-based connectiviteit om verbinding te maken met de cloud, wat steeds belangrijker wordt in alle mogelijkheden die de Internet of Things bieden. Door de vele apparaten zal Wi-Fi HaLow het mogelijk maken dat er duizenden apparaten verbinding kunnen maken met slecht één access point. Naar verwachting zullen de eerste producten in 2018 op de markt komen die deze technologie zullen ondersteunen.

Lees hier het gehele artikel van de Wi-Fi Alliance →