Wi-Fi Aware maakt de mobiele ervaring van gebruikers persoonlijk

Wi-Fi alliance Wi-Fi Aware

Enige tijd geleden heeft Wi-Fi Alliance het nieuwe Wi-Fi CERTIFIED Wi-Fi Aware geïntroduceerd. Dit nieuwe certificeringsprogramma biedt nieuwe capaciteiten voor energie-effectieve en nabijheid gebaseerde services onder Wi-Fi apparaten. Wi-Fi Aware maakt het mogelijk dat producten andere apparaten, applicaties en dichtstbijzijnde informatie verzamelen voordat zij verbinden met Wi-Fi maken.

De vraag naar een gepersonaliseerde mobiele ervaring groeit enorm. Wi-Fi Aware zorgt ervoor dat dit mogelijk is. Zo zorgt het ervoor dat het apparaat continu scant naar diensten of bepaalde voorkeuren van de gebruiker in de omgeving. Dit biedt mogelijkheden voor leveranciers, besturingssysteem ontwikkelaars en applicatie makers om innovatieve diensten te maken op basis van deze mogelijkheid.

Conversatie

Met Wi-Fi Aware is het mogelijk dat er berichten ontvangen en verzonden kunnen worden voordat er verbinding met een netwerk wordt gemaakt zodat er een conversatie tussen 2 apparaten ontstaat. Dit biedt de gebruiker niet alleen de mogelijkheid om dichtstbijzijnde informatie en diensten die worden aangeboden te verkrijgen maar zij kunnen nu ook een verzoek doen voor aanvullende informatie zonder dat er een internetverbinding nodig is.

De eerste producten die door Wi-Fi Aware zijn gecertificeerd zijn nu op de markt. Er wordt verwacht dat de markt voor deze producten en services in 2016 enorm zal groeien. Wilt u meer weten over Wi-Fi Aware? Bekijk dan onderstaande video.

Lees hier het gehele artikel →