Wi-Fi belangrijk op vakantieadres

vakantie

Wi-Fi is ook tijdens de vakantie belangrijk voor Nederlanders. Dat blijkt uit de vakantie-enquête van Kieskeurig.nl. 62 procent van de ondervraagden zegt niet meer zonder Wi-Fi te kunnen op het vakantieadres.

Van de ondervraagden zegt 20 procent geen behoefte te hebben aan wifi tijdens de vakantie. Mensen die er wel behoefte aan hebben, willen vooral hun mail kunnen checken. Whatsappen is ook belangrijk.

De smartphone ontbreekt niet als Nederlanders op vakantie gaan. Hoewel de modellen van tegenwoordig bijna alles kunnen, nemen de vakantiegangers toch ook andere apparatuur mee op reis, zoals digitale camera’s, tablets en navigatiesystemen.

Foto’s

De digitale camera is nog steeds het populairst om foto’s mee te maken. Steeds meer mensen gebruiken de smartphones voor hun vakantiefoto’s. Was dat in 2012 nog 7 procent, dit jaar neemt 26 procent vakantiekiekjes met de telefoon. Daarmee is de smartphone de spiegelreflexcamera voorbij gestreefd.

Veel smartphones hebben een ingebouwd navigatiesysteem, maar slechts 17 procent van de ondervraagden maakt daar gebruik van. Opvallend is dat de deelnemers aan de enquête liever een paar boeken meenemen dan een e-reader. 41 procent kiest voor boeken, 23 procent voor de e-reader. De vakantie-enquête van Kieskeurig.nl werd gehouden onder ruim zeshonderd consumenten.

Bron: Telegraaf.nl