Wi-Fi CERTIFIED Passpoint biedt nu mogelijkheden voor Enterprise

passpoint

Het Wi-Fi CERTIFIED Passpoint biedt nu mogelijkheden voor Enterprise omgevingen. Passpoint is ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren binnen Wi-Fi hotspot operators.

Sinds de lancering in 2012 heeft Passpoint het mogelijk gemaakt dat er seamless authenticatie tussen hotspot netwerken is en biedt het mobiele apparaten een tal van andere voordelen voor consumenten en operators. Passpoint zorgt ervoor dat Wi-Fi net zo veilig en eenvoudig te gebruiken is als de mobiele netwerken 3G en 4G.

Passpoint in Enterprise

Drie elementen hebben ervoor gezorgd dat Passpoint een belangrijke rol in Enterprise is gaan spelen:

  1. De overgang naar BYOD is in volle gang waardoor het steeds moeilijker voor Enterprise wordt om de telefoons, laptops en andere apparaten van hun werknemers te beheren voor het gebruik van zakelijke doeleinden.
  2. Er komen steeds meer soorten Wi-Fi geschikte mobiele apparaten zoals smartphone, tablets en IoT apparaten. Al deze apparaten moeten kunnen worden beheerd.
  3. Mensen worden steeds mobieler en gebruiken meer apparaten. Zo maakt men tegenwoordig veel gebruik van apparaten die afhankelijk zijn van Wi-Fi om overal te kunnen werken. Deze apparaten moeten gemakkelijk toegang tot het Wi-Fi netwerk krijgen zonder dat er hiervoor eerst een IT medewerker voor moet worden benaderd.

Online sign-up

Passpoint presenteert een kans voor Enterprise omgevingen om hun netwerk effectiever te gaan beheren met de nieuwe functie: online sign-up. Dit biedt een proces voor netwerkmanagers om hun nieuwe gebruikersaccounts ter plaatsen vast te stellen en obstakels te verminderen voor het creëren en het gebruiken van deze accounts. Policy voorziening maakt het mogelijk voor IT managers om specifieke policy te creëren zoals van welk netwerk zij gebruik kunnen maken en welke performance het netwerk hen biedt. Hiermee kunnnen Enterprise omgevingen ervoor zorgen dat er een goede gebruikerservaring is zonder dat het afbreuk doet aan de eisen van hun omgeving. Alle nieuwe features verbeteren de totale beheersbaarheid  van het netwerk en zorgen voor een goede eindgebruikerservaring in Enterprise omgevingen.

Lees hier het gehele artikel →