Wi-Fi en de groei van Smart Cities

Wi-Fi stad

Steeds meer steden willen de stap maken naar Smart Citites waarbij alles met elkaar verbonden wordt en verschillende diensten worden aangeboden via Wi-Fi. Veel steden, zoals San Leandro, hebben de overstap naar Smart Cities al gemaakt. Belangrijk bij Smart Cities is dat het bereik, de toegankelijkheid en de snelheid van het Wi-Fi voldoende zijn zodat de gehele stad zonder enige problemen gebruik kan maken van Wi-Fi.

Connectiviteit en het ontwerpen van de toekomst

Wi-Fi is vandaag de dag onmisbaar geworden en is een cruciale factor geworden in de opkomende ontwikkelingen binnen steden. Tegenwoordig gaat meer dan de helft van al het internetverkeer over Wi-Fi. Hiermee is Wi-Fi een cruciale factor geworden in de opkomende ontwikkelingen voor steden, stadions en bedrijven waarbij er een toename is van connectiviteit, entertainment en smart devices.

Voorheen was het grootste probleem bij Smart Citites dat er geen toegankelijk en betrouwbaar netwerk kon worden gerealiseerd. Daarnaast zijn er bij Smart Cities de volgende uitdagingen:

  • Veel verschillende persoonlijke netwerken aanwezig
  • Dichtheid van de bevolking
  • Vele apparaten aanwezig
  • Veel interferentie aanwezig

De Wi-Fi technologie die nu beschikbaar is, is in staat om al deze specifieke behoeften te kunnen ondersteunen. Doordat de Wi-Fi CERTIFIED technologie zich blijft ontwikkelen, kunnen er allerlei nieuwe functies worden ondersteund zoals multimedia entertainment en Wi-Fi calling.

Smart Wi-Fi producten

Bij het leveren van Wi-Fi voor Smart Cities is de beschikbare bandbreedte van groot belang om alle apparaten te kunnen ondersteunen. Veel steden kiezen wegens deze reden voor de apparatuur van Ruckus Wireless voor het realiseren van een Smart City. Ruckus Wireless is gespecialiseerd in het ontwikkelen van kwalitatief sterkte Wi-Fi apparatuur. Dankzij gepatenteerde technologieën levert de Wi-Fi apparatuur van Ruckus Wireless uitstekende dekking, betrouwbaarheid en gebruikersgemak. De Smart Wi-Fi producten zijn speciaal ontwikkeld om snelle en betrouwbare in- en outdoor Wi-Fi connectiviteit te bieden op de meest veeleisende locaties met veel gelijktijdige gebruikers. Dit is ideaal voor in grote steden.

Lees hier het gehele artikel →