Wi-Fi nog altijd niet vervangen door 4G

Het aantal Nederlanders dat meer gebruik is gaan maken van Wi-Fi sinds de overstap van een 3G-abonnement naar een 4G-abonnement, is maar liefst 37% procent. Dit is gebleken uit een onderzoek dat Telecompaper op basis van hun Consumer Panel in januari 2017 heeft uitgevoerd. Uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat 15% juist minder gebruik is gaan maken van Wi-Fi om online te gaan.

Tijdens het 3G-tijdperk waren consumenten vaak nog op zoek naar een Wi-Fi netwerk om het internet op te kunnen. De voornaamste redenen hiervoor waren het besparen van kosten en simpelweg omdat Wi-Fi vaak sneller was dan 3G. Hoewel 4G duidelijk veel sneller is dan zijn voorganger, biedt het blijkbaar nog geen vervanging voor Wi-Fi. Echter, niet alleen het gebruik in Wi-Fi is toegenomen; het gebruik van een 4G-abonnement is de afgelopen jaren gestegen naar een kleine meerderheid ten opzichte van 3G-abonnementen. Telecompaper trekt de conclusie dat de stijging in het gebruik van 4G, ook voor de stijging in het gebruik van Wi-Fi heeft gezorgd en dat de twee technologieën dus eerder complementair zijn dan een vervanging van elkaar.

Benieuwd naar meer conclusies uit het Telecompaper onderzoek? Lees meer over het gebruik van 4G en Wi-Fi in Nederland op de website van Telecompaper →