Wi-Fi onmisbaar voor kampeerders

Wi-Fi outdoor

Elektronica speelt een grote rol tijdens het kamperen: driekwart van de kampeerders neemt de tablet of laptop mee naar de camping. Geen wonder dat Wi-Fi met stip bovenaan de verlanglijst staat van Kamperend Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de organisatie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs die plaatsvond van 7 t/m 11 oktober 2015.

Wi-Fi is onmisbaar voor de kampeerder en campings spelen daar steeds meer op in: maar liefst 84% van de kampeerders had tijdens de laatste vakantie beschikking over wifi en maakte er ook dankbaar gebruik van. Ze gebruiken internettoegang voor het controleren van het weerbericht (79%), contact met het thuisfront (75%), het opzoeken van informatie in de omgeving (71%) of het oriënteren op de volgende camping (53%) tijdens de rondreis.

Camping zonder Wi-Fi niet meer van deze tijd

Van de kampeerders die de beschikking hadden over Wi-Fi op de camping, geeft 52% aan dat het gebruik op de hele camping (inclusief de eigen kampeerplek) gratis was. 24% betaalde alleen voor Wi-Fi op de eigen kampeerplek (wel gratis in gemeenschappelijke ruimten) en 22% van de kampeerders kampeerde op een camping met uitsluitend betaalde Wi-Fi: gemiddeld € 3,60 per dag. Kampeerders zijn stellig over internettoegang op de camping: 80% vindt een camping zonder Wi-Fi eigenlijk niet meer van deze tijd.

Top-5 gadgets en accessoires

De organisatie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs maakte op basis van het onderzoek een Top-5 van noodzakelijke accessoires, spullen en gadgets die kampeerders niet willen missen op vakantie: op één staat het navigatiesysteem (85%), op de tweede en derde plaats de tablet (74%) en laptop (51%), op nummer vier de radio/cd speler (49%) en op vijf staat de televisie (47%). Uit het onderzoek blijkt ook dat 43% van de caravanbezitters inmiddels een mover heeft onder het mobiele vakantiehuisje: dat voorkomt veel duwen en trekken bij het op de plaats manoeuvreren van de caravan.

Bron: Telegraaf

Outdoor oplossing

Om campings te voorzien van Wi-Fi biedt EnGenius diverse outdoor oplossingen. De EZ Hotspot Extender kunnen outdoor locaties hun Wi-Fi signaal eenvoudig versterken. De EZ Hotspot Extender is een 2.4 GHz draadloze extender/repeater. Met de EZ Hotspot Extender is het mogelijk om met meerdere eigen devices en gebruikers gebruik te maken van een zelf gecreëerd netwerk. Doordat ze EZ Hotspot Extender eenvoudig te installeren is, kan het door iedereen gebruikt worden. Om u meer informatie te geven over dit product heeft EnGenius enige tijd geleden een video gemaakt waarin zij dit product uitleggen. Bekijk hier de video. 

EnGenius biedt daarnaast vele andere outdoor producten die ideaal zijn voor het aanbieden van Wi-Fi op outdoor omgevingen zoals campings. Bekijk het gehele EnGenius aanbod in onze webshop →