Wi-Fi verbetert kwaliteit van leven

wifi-algemeen

Vandaag de dag is een goede Wi-Fi verbinding voor veel mensen onmisbaar. Dat Wi-Fi daadwerkelijk gezien wordt als een van de belangrijkste dagelijkse behoeftes, is maar weer gebleken uit een recent onderzoek van iPass. 75% van de deelnemers aan dit onderzoek geeft zelfs aan dat Wi-Fi hun kwaliteit van leven heeft verbeterd.

iPass Mobile Professional Report 2016

Het iPass Mobile Professional Report 2016 is gebaseerd op een onderzoek naar gedrag en voorkeuren met betrekking tot internetconnectiviteit. Ruim 1.700 mobiele professionals in de wereld vormden de groep respondenten. Uit het onderzoek is onder andere gebleken dat 63% liever Wi-Fi hotspots gebruikt dan mobiele dataverbindingen en 75% vindt datacapaciteit tegenwoordig belangrijker dan belminuten bij de keuze voor een mobiele provider.

Altijd en overal verbonden

Mobiele professionals willen altijd en overal verbonden en productief blijven. Zo speelt Wi-Fi tegenwoordig zelfs een grote rol bij het boeken van een vakantie en vliegmaatschappij. Mobiele professionals zijn niet meer bereid uren zonder internetverbinding te zitten, ze willen productief blijven of zich met eigen content vermaken tijdens de vlucht. 72% geeft aan een hotel te kiezen op basis van Wi-Fi ervaring en ruim een derde van de ondervraagden geeft aan hun vliegmaatschappij te kiezen op basis van het Wi-Fi aanbod. Ook wordt er volop gebruik gemaakt van de gratis Wi-Fi verbinding op luchthavens.

Verschillende prioriteiten 

In het huidige Wi-Fi-landschap moeten mobiele professionals worden uitgerust met de tools om altijd en overal te kunnen werken. Tegelijk moet men voorkomen dat bedrijfsinformatie wordt ontvreemd via publieke Wi-Fi verbindingen. En dat kan nog best een uitdaging zijn. Terwijl bedrijven zich zorgen maken om het verliezen van gevoelige bedrijfsinformatie, maken medewerkers zich enkel zorgen om het verliezen van persoonlijke informatie zoals contacten en foto’s. Organisaties doen er dus verstandig aan hun medewerkers beter voor te lichten over de veiligheidsrisico’s van mobiel werken en richtlijnen daarvoor.

Bron: iPass