Wat is het beste WiFi systeem voor kantoren in 2024?

Een stabiel netwerk is enorm belangrijk voor kantoren. Of het nou is om Wi-Fi aan te bieden aan gasten of (IoT-)devices, zoals sensoren, te verbinden. Bedrijven die slim gebruik maken van hun netwerk hebben een stapje voor op hun concurrenten. Waar het alleen vaak blijft haken is tijd en budget.  Jammer want het hoeft helemaal niet zo lastig en duur te zijn. Wij nemen u in dit artikel mee langs de beste optie op de markt.

Waar moet een netwerk op kantoren aan voldoen?
‎ ‎

Stabiliteit
Veiligheid
Eenvoud
Internet is tegenwoordig bedrijfskritisch. Is het er niet? Dan kan er weinig tot niets gedaan worden op een dag. Stabiliteit is daarom enorm belangrijk.Vorig jaar zijn er zeker 147 succesvolle aanvallen uitgevoerd op Nederlandse bedrijven. In 18% van de gevallen moest er losgeld betaalt worden.Niet elk bedrijf heeft een IT-team en idealiter hoeft dat ook niet met een gebruiksvriendelijk netwerk.

‎ ‎
De beste aanbieding op de markt

Naar onze mening komt Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) het beste uit de test. U kent dit Franse merk misschien wel van de telefoons, maar ze zijn ook al jaren actief in de netwerkwereld. Het unieke van ALE en waarom het onze voorkeur heeft voor het MKB zit hem in de technologieën achter de apparaten.  Van Express Mode tot OmniSwitch Lightning Config. Iedere technologie is zo ontwikkeld om het installeren en beheren van netwerken zo eenvoudig mogelijk te maken.

1. Express Mode: Beheer zonder controller

Alle OmniAccess APs kunnen ingezet worden in twee modi: Express Mode en Enterprise Mode. In Express Mode is één AP de controller. Aanpassingen die worden gedaan op dit AP worden automatisch doorgevoerd op alle andere verbonden APs. Configuratie is daardoor enorm eenvoudig. In Express Mode kunnen tot wel 255 APs beheerd worden. Meer dan genoeg om een klein kantoor van Wi-Fi te voorzien.

2. OmniSwitch Lightning Config.: out-of-the-box deployment

Dankzij OmniSwitch Lightning Config zijn alle OmniSwitches van ALE out-of-the-box inzetbaar. Zet het apparaat simpelweg aan, login, voeg een template toe en u bent klaar!

Hoe kan ik starten met ALE?

We lichten eenvoud uit, maar ALE scoort ook hoge punten op veiligheid. Bekijk de website van het merk voor meer informatie. Heeft u interesse in ALE of simpelweg het aanleggen van een Wi-Fi-netwerk? Alcadis is al jaar en dag één van de belangrijkste netwerkdistributeurs in Nederland. Van immense stadia tot kleine kantoren. Bij ons bent u aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125