Hospitality

hospitality-banner-alcadis

Wi-Fi is net zo belangrijk als een goed bed

Naast een goed bed, goede service en een betaalbare prijs is Wi-Fi net zo belangrijk. Hotels, campings, overal waar men kan overnachten, verwachten gasten gebruik te kunnen maken van Wi-Fi. Wi-Fi is zo geïntegreerd in het dagelijks leven dat mensen overal verwachten verbinding te kunnen maken. Het is tegenwoordig zelfs zo dat men bij een reservering voor een hotelovernachting kijkt of er Wi-Fi op de kamer wordt aangeboden. Zo niet, wordt het hotel niet eens geboekt. Wi-Fi behoort tot een standaard faciliteit binnen de hospitality markt.

Het onlinegedrag van hotelgasten van over de hele wereld is aan het veranderen. Gasten willen meer controle over wanneer en welke content ze willen zien binnen een hotel. Daarnaast wordt Wi-Fi niet alleen meer gebruikt om toegang te krijgen tot het internet, ook belangrijke zakelijke applicaties worden ermee uitgevoerd. De uitdaging ligt bij het kunnen aanbieden van een veilig en betrouwbaar netwerk dat in staat is honderden gebruikers te voorzien van een uitstekende verbinding. Bovendien is het van uiterst belang dat zowel medewerkers als gasten geen hinder ervaren tijdens het gebruik van Wi-Fi.

Binnen de hospitality markt kan wel een Wi-Fi netwerk worden aangeboden, maar wanneer dit niet goed werkt kunnen klachten over het Wi-Fi netwerk funest zijn voor zowel uw gasten als uw organisatie. Tegenwoordig worden er zelfs slechte reviews over het Wi-Fi netwerk geschreven en dit wilt u uiteraard niet hebben. Daarbij moeten uw medewerkers ongehinderd kunnen werken. Een slechte verbinding voor uw reserveringssysteem bevordert dit uiteraard niet.

Uitdagingen

  • Het bieden van voldoende dekking.
  • Een consistente draadloze Wi-Fi performance.
  • Services aan te bieden over het Wi-Fi netwerk.
  • Zowel indoor als outdoor een verbinding realiseren.
  • Support bieden aan IP-gebaseerde video applicaties zonder nieuwe bedrading.

Kenmerken Wi-Fi in de hospitality

Vele gelijktijdige gebruikers

Kenmerkend voor de hospitality markt zijn vele gelijktijdige gebruikers. Denk aan alle gasten en het personeel die gebruik willen maken van het netwerk. Gasten willen hun e-mail kunnen bekijken of op de hotelkamer een video kunnen streamen via het Wi-Fi netwerk.

Daarnaast maakt het personeel gebruik van mobiele apparaten; denk aan handterminals, reserveringsystemen en kassasystemen, die draaien op het draadloze netwerk.

Zware netwerkactiviteiten

Zware netwerkactiviteiten zoals het streamen van video vragen om veel bandbreedte. Daarbij worden apparaten binnen de hospitality steeds slimmer. Minibars op een hotelkamer kunnen bijvoorbeeld bijhouden wat er wordt gebruikt door uw gasten en hiermee een melding te geven aan het personeel wanneer het bijgevuld moet worden. Of denk aan Smart tv’s die programma’s aan de gasten aanraden op basis van hun interesses.

één netwerk voor alle geconvergeerde services

De hospitality markt heeft meer dan alleen toegang nodig tot het internet. Met dual-band access points kan men een betrouwbare draadloze infrastructuur bieden. Dual-band access points zorgen ervoor dat er voldoende netwerkcapaciteit en bandbreedte kan worden geboden om zakelijke applicaties te ondersteunen. Denk hierbij aan high-speed internet access (HSIA), terminals om bestellingen in het restaurant op te nemen, IP-gebaseerde video on demand (VOD), back office en service optimalisatie services, Voice over IP (VoIP) en IP-ingeschakelde apparaten die beschikbaar zijn op een hotelkamer.

Wi-Fi als marketingdoeleind

Wi-Fi kan naast het aanbieden als service voor uw gasten ook als marketingdoeleinde worden ingezet. Middels een captive portal kunt uw gasten laten inloggen via hun Social Media accounts, waarna zij doorgestuurd worden naar uw bedrijfspagina om u te ‘liken’ of te volgen. Ook kunnen zij hier een review over uw organisatie geven. Naast de optie voor een Social Media login, kan een captive portal ook worden ingericht met bijvoorbeeld de laatste aanbiedingen in het restaurant.

De oplossing

De producten uit het portfolio van Alcadis beschikken over voldoende capaciteiten om in alle uitdagingen voor de hospitality markt te voorzien.

alcatel-lucent-enterprise-logo
engenius-logo

Succesvolle referenties

De producten van Alcadis zijn al meermaals succesvol ingezet binnen de hospitality markt. Bekijk onze Referentiecases om te zien hoe onze oplossingen zijn gerealiseerd.