CommScope – now meets next

CommScope (NASDAQ: COMM) en het overgenomen ARRIS en Ruckus Networks helpt bedrijven over de hele wereld hun bekabelde en draadloze netwerken te ontwerpen, samen te stellen en te beheren. CommScope is de grootste fabrikant van IBW (In-building Wireless) en coax&fiber kabels voor breedband-kabeltelevisienetwerken. Begin 2020 is Alcadis benoemd tot Value Added Distributeur van het CommScope ONECELL-portfolio. Met ONECELL kunnen exploitanten van mobiele netwerken voldoen aan de groeiende vraag naar betrouwbare LTE-services en door middel van een software upgrade kan er gemakkelijk gemigreerd worden naar 5G.

De innovatieve cloud-RAN-architectuur voor small cells creëert een enkele intelligente “super” -cel in commerciële gebouwen en openbare ruimtes. Doordat er geen individuele celgrenzen meer zijn, is interferentie verleden tijd. Bovendien zorgt het voor hoge capaciteit en ultra-lage latentieprestaties. ONECELL implementeert via standaard Ethernet-LAN’s. Met ONECELL kunnen draadloze operators nu voldoen aan de stijgende vraag naar mobiele gegevens – nu en in de toekomst – terwijl ze verkeer van hun macronetwerken ontladen.

Wat zijn de essentiële componenten van ONECELL?

Baseband controller
De baseband controller is verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle basebandverwerking en -planning en coördineert de zender- en ontvangerfuncties voor alle radio points. Door alle basebandverwerking te bundelen en gebruik te maken van celvirtualisatietechnologie, creëert het een enkele fysieke cel dat zorgt voor multi-sector doorvoersnelheden zondergrensoverdracht of interferentie.

Radio Points
Radio points verzenden en ontvangen radiofrequentiesignalen (RF) via de ether en voeren een layer-1 baseband uit. Deze intelligentie maakt geavanceerde functies mogelijk, zoals celvirtualisatie, gezamenlijk verzenden / ontvangen en live informatie over de locatie van de gebruiker, zeer interessant voor hulpdiensten. Voor de enterprise-markt heeft CommScope de RP2000 serie, verkrijgbaar als indoor en robuuste outdoor variant.

Ethernet-bekabeling en switches
ONECELL werkt op standaard Gigabit Ethernet-koppelingen en standaard Ethernet-switches. Met de overname van Ruckus Networks kan CommScope alle benodigde bekabeling, switches en connectiviteit bieden. Dit stelt operators in staat om bestellingen, implementatie en projectbeheer te stroomlijnen, wat tijd en geld bespaart.

Device Management System (DMS)
Het DMS maakt geautomatiseerde provisioning en voortdurende ondersteuning voor de ONECELL-oplossing mogelijk. Het DMS beschikt over een gebruiksvriendelijk dashboard en kan automatisch meer dan 100 belangrijke netwerk- en RF-parameters configureren. De schaalbare architectuur ondersteunt duizenden apparaten.

Wat maakt het ONECELL-portfolio van CommScope een geschikte oplossing?

  • Als voice bedrijfskritisch is, dan is ONECELL een beter alternatief. Denk bijvoorbeeld aan vervanging voor DECT of Portofonie.
  • Als dekking moeilijk te realiseren is. Bijvoorbeeld op een overlaadplaats of een industriële omgeving waar niets binnen opgehangen mag worden.
  • Als er veel interferentie is: band 3 ook wel de DECT-guardband is relatief schoon. Er zijn in heel Nederland maar 800 netwerken. De kans op interferentie is zeer laag.
  • ONECELL VirtualCell technologie maakt RF-design eenvoudiger.
  • Groot ecosysteem van LTE-randapparatuur welke functioneert i.c.m. ONECELL.

Voor welke branches is ONECELL interessant?

Hospitality
Zorg
Onderwijs
Service Providers
Smart cities
Industrie
Retail
Bedrijfspanden

Meer weten over het ONECELL-portfolio van Commscope?

Neem dan contact met ons op en wij geven u hier graag meer informatie over. Bij Alcadis:

  • zijn de medewerkers masters in (Wireless) connectivity;
  • beschikken we over een ONECELL-demo
  • en tot slot kunnen wij u helpen met het opstellen van de business case.