CommScope ONECELL – voor betrouwbare Private LTE netwerken

CommScope (NASDAQ: COMM) helpt bedrijven over de hele wereld hun bekabelde en draadloze netwerken te ontwerpen, samen te stellen en te beheren. CommScope (samen met het overgenomen ARRIS en Ruckus Networks) is de grootste fabrikant van IBW (In-building Wireless). Begin 2020 is Alcadis benoemd tot Value Added Distributeur van het CommScope ONECELL-portfolio. Met ONECELL kunnen organisaties Private LTE-netwerken bouwen om aan de groeiende vraag naar betrouwbare mobiele services te voldoen.

Cloud-RAN small cells (zoals CommScope’s ONECell) zijn specifiek ontworpen voor gebouwen waar een hoge throughput draadloos netwerk is. De innovatieve C-RAN-architectuur voor small cells creëert één enkele intelligente “super” -cel. Door deze unieke eigenschap van ONECELL zijn er geen individuele cel-grenzen binnen het Private LTE netwerk en is er geen interferentie tussen de verschillende radiopunten. Bovendien zorgt de C-RAN technologie voor hoge capaciteit (tot 4 keer frequency re-use) en ultra-lage latency. De batterijen van de client devices raken veel minder snel leeg, omdat er geen roaming activiteiten binnen het netwerk zijn. Met ONECELL kunnen organisaties nu voldoen aan de stijgende vraag naar een breed scala van betrouwbare-, veilige- en mobiele services, zoals onder andere voice, IoT, camera, Push to Talk (PoC) groepscommunicatie, en (zorg-)applicaties.

Doordat er geen individuele celgrenzen meer zijn, is interferentie verleden tijd. Bovendien zorgt het voor hoge capaciteit en ultra-lage latentieprestaties. ONECELL implementeert via standaard Ethernet-LAN’s. Met ONECELL kunnen draadloze operators nu voldoen aan de stijgende vraag naar mobiele gegevens – nu en in de toekomst – terwijl ze verkeer van hun macronetwerken ontladen.

Wat zijn de essentiële componenten van ONECELL?

Baseband controller
De baseband controller coördineert de zender- en ontvangerfuncties voor alle radio points. Door alle basebandverwerking te bundelen en gebruik te maken van de technologie van cel-virtualisatie creëert de basebandcontroller één enkele fysieke cel. Het zorgt voor multi-sector doorvoersnelheden zonder grensoverdracht of interferentie.

Radio Points
Voor de Enterprise-markt heeft CommScope de RP2000 serie Radio Points, verkrijgbaar als indoor en robuuste outdoor variant. Radio points verzenden en ontvangen radiofrequentiesignalen (RF) via de ether en voeren een layer-1 baseband uit. Deze intelligentie maakt geavanceerde functies mogelijk, zoals cel-virtualisatie, gezamenlijk verzenden/ontvangen en live informatie over de locatie van de gebruiker. Meerdere radiopunten kunnen gelijktijdig verkeer verzenden naar- of ontvangen van een individuele gebruiker, waardoor een betere signaalkwaliteit en hogere datasnelheden mogelijk zijn (gezamenlijke verzenden/ontvangen en gedistribueerde MIMO). Elk ONECELL Radio Point kan de signaalsterkte van een bepaald gebruikersapparaat detecteren en rapporteren, waardoor het systeem de locatie van het apparaat beter kan identificeren (dan bij netwerken waarin alle intelligentie in de gecentraliseerde basisband unit). Dat is zeer interessant voor bijvoorbeeld de bedrijfshulpverlening en hulpdiensten.

Ethernet-bekabeling en switches
De fronthaul van ONECELL werkt op standaard Gigabit Ethernet-koppelingen en standaard Ethernet-switches, en maakt gebruik van het “precision timing protocol” (PTP) voor het optimaal gebruik van het beschikbare spectrum. Met de overname van Ruckus Networks kan CommScope alle benodigde bekabeling, switches en connectiviteit bieden. Dit stelt operators in staat om bestellingen, implementatie en projectbeheer te stroomlijnen, wat tijd en geld bespaart.

Wat maakt het ONECELL-portfolio van CommScope een geschikte oplossing?

  • Er wordt één virtuele cel gecreëerd.
  • De functies van meerdere radiopunten worden lokaal gecoördineerd.
  • Roaming gaat naadloos, omdat er geen interferentie tussen cellen is.
  • De batterij van clientdevice raakt veel minder snel leeg.
  • Standaard IP Ethernet LAN voor fronthual
  • Er is weinig tot geen design nodig
  • Meer aggregate capacity (tot 120 Mbps bij 5 MHz)
  • Groot ecosysteem van LTE-randapparatuur dat compatible is met ONECELL.

Voor welke branches is ONECELL interessant?

Hospitality
Zorg
Industrie
Service Providers
Retail
Bedrijfspanden

Meer weten over het ONECELL-portfolio van Commscope?

Neem dan contact met ons op en wij geven u hier graag meer informatie over. Bij Alcadis: