Druid Software – Coverage where and when you need it

Distributeur Druid Software

Druid Software is maker van Mobiele Telecom Core Netwerk Software. Het bedrijf uit Ierland is sinds 2001 bezig met het ontwikkelen van diverse core componenten die nodig zijn om Cellulaire netwerken uit te kunnen nutten met een platform genaamd Raemis. Door jaren te specialiseren en te focussen op klantvraag hebben ze zich ontwikkeld tot leider in diverse segmenten zoals fixed Wireless Access, Private LTE voor Enterprise netwerken, Defensie, Overheid, Gezondheidszorg, IoT en de Industrie in het algemeen.

Raemis – Cellulaire netwerktechnologie

Raemis is een samenstelling van cellulaire software modules welke op basis van de toepassing samengesteld kunnen worden. Het kan overweg met een reeks van Hardware Radio fabrikanten die gebruik maken van 2G, 3G, 4G of 5G zolang de 3GPPP standaard maar gevolgd wordt. Alcadis combineert Raemis met onder andere CommScope ONECELL, Accelleran en Nokia. Raemis kan standalone worden gebruikt in bijvoorbeeld een bedrijfskritisch Private LTE netwerk maar zou ook geïntegreerd kunnen worden met de core van een mobile netwerk operator via standaard interfaces.

Druid Raemis Technologieën

Raemis voorziet Enterprise LAN-netwerken van de volgende features:

 • Een private 4G/5G radio network met 100% continue een consistente verbinding.
 • Multiple network packet switching.
 • Scheiding van verkeer middels VLAN.
 • Quality of Service (QoS) per gebruiker of gebruikersgroep.
 • Access control per gebruiker of gebruikersgroep.
 • UE IP adres toewijzing via DHCP (Ethernet integratie zoals Wi-Fi).

Onderscheidende features van het Raemis-platform

REST API

Raemis modules zijn vanaf de basis ontworpen met API’s. Dit zorgt ervoor dat het platform eenvoudig integreert met externe toepassingen en voorziet in een best-in-class gebruikersinterface naar de Druid oplossingen.

GEVIRTUALISEERD

Het volledige Raemis-platform is gevirtualiseerd. Het kan uitgerold worden in de vorm van virtual machines of als containers waarbij ingebouwde orchistractie mechanismes hun werk doen zodat een eenvoudig te installeren instantie ook eenvoudig schaalt en robuust blijft.

AANPASSINGEN OP MAAT

Het Raemis-platform is volledig ontwikkeld door Druid Software. Omdat Druid alle patenten en intellectueel eigendom in eigen hand heeft kan het eenvoudig aanpassingen en uitbreidingen  maken als er geschikte businesscase voor is.

Meerdere Packet Data Networks (PDN’s) aanmaken

Om een ​​gegarandeerde servicekwaliteit te garanderen voor de bedrijfskritische gegevens, zijn er enterprise-segmenten ontwikkeld in het Raemis-platform. De netwerkbeheerder kan meerdere Packet Data Networks (PDN’s) aanmaken. Het Raemis PDN-netwerk kan worden gekoppeld aan een enterprise VLAN (of de fysieke netwerkpoort op de server of een VM). PDN’s maken de volgende functies mogelijk:

 • Scheiding van gebruikers: In Raemis organiseert u gebruikers in logische groepen, bijvoorbeeld op functie (artsen, verpleegkundigen, enzovoort) of afdeling (verkoop, personeelszaken, enzovoort) of een andere logische groepering. Vervolgens wijst u die groep toe aan het PDN dat het meest geschikt is om in de behoeften van die groep te voorzien.
 • Load balancing: Om prestatieredenen en om verkeersknelpunten te voorkomen, kunt u PDN’s gebruiken om de netwerkverkeerbelasting over de verschillende enterprise VLAN’s te verdelen.
 • Quality of Service (QoS)-toewijzing: u kunt PDN’s maken die verschillende QoS-niveaus bieden op het 4G-netwerk (niet op het bedrijfsnetwerk) en de gebruikerstoegang tot die PDN’s gemakkelijk regelen.

Schaalbaarheid
Het Raemis-platform werkt voor organisaties van elke omvang, van kleine bedrijven tot grote ondernemingen. Tijdens de inbedrijfstellingsfase is Raemis geconfigureerd voor het aantal eNodeB-apparaten (van 1 tot 100) en voorziene gebruikers (van 1 tot 50.000). Het Raemis-platform kan worden teruggebracht tot één eNodeB-apparaat en een handvol gebruikers, allemaal in één enkele virtuele machine.

Gedistribueerde opties
Raemis kan worden ingezet als een volledig redundante stand-alone oplossing of als een multi-site gehoste core met gecentraliseerde HSS. Het ondersteunt ook een CUP’s-architectuur voor de MEC-edge-oplossing die lokale breakout biedt.

Raemis: hét platform voor al uw bedrijfskritische data- en spraaktoepassingen

 • Als voice en data bedrijfskritisch is, dan is Raemis een goede aanvulling op uw LTE infrastructuur. Denk bijvoorbeeld een EPC die integreert met uw PBX voor de vervanging van DECT of Portofonie. LTE gecombineerd met Raemis dekt de lading van alle toepassingen!
 • Als u uw SIM kaarten zelf in beheer wilt hebben, dan is Raemis het platform om ze in te beheren.
 • Raemis heeft een geïntegreerde ACS (TR-069) module. Zo kunt u bijvoorbeeld ONECELL radiopoints van CommScope provisionen.

Ervaar het zelf in het Experience Center van Alcadis in Houten

In ons Experience Center is een volledige end-to-end Private LTE netwerk ingericht waarbij partners met hun klanten de volgende demo’s kunnen ervaren:

 • Push to Talk over pLTE (met Telox of Samsung Smartphones)
 • HD bellen via een PBX
 • MS Teams integratie
 • Pinnen over pLTE
 • Access Control
 • Slicing (Quality of Service over pLTE)
 • Roaming i.c.m. live videobellen