Netwerkoplossingen van Alcadis

oplossingen-banner-alcadis

Met onze kennis en producten realiseren we oplossingen in verschillende markten. Wij werken hierbij nauw samen met partners om kennis en ervaring te bundelen en samen tot een netwerkoplossing te komen die aan alle eisen van de eindklant voldoet. Alcadis is uw partner bij het vinden, adviseren en opleveren van de meest geschikte (draadloze) netwerkoplossing.

Wireless oplossingen

Alcadis heeft als Wi-Fi specialist de kennis en producten in huis om een werkende wireless oplossing te realiseren binnen elke omgeving. Met onze partners hebben wij WLAN-netwerken gerealiseerd voor scholen, overheidsinstellingen, horeca en recreatie, zorginstellingen en op vele andere locaties. Wij delen onze jarenlange ervaring in het realiseren van netwerken in diverse omgevingen door middel van referentiecases, seminars en webinars. Wij leveren bij projecten niet alleen de hardware voor het netwerk, wij ondersteunen partners ook met onze Professional Services van begin tot eind.

Meer over onze Wireless oplossingen →

alcadis-wifi-oplossingen-thumb
point-to-point-oplossingen-thumb

Point-to-Point

Wanneer er een draadloze verbinding gerealiseerd moet worden tussen twee locaties die zich op grote afstand van elkaar bevinden, kan dit uitdagingen met zich meebrengen. Het behoud van voldoende bandbreedte is hierbij een belangrijke eis. Daarbij kan het hoge kosten met zich meebrengen door het aanleggen van kabels en het bijbehorende graafwerk. Met een draadloze Point-to-Point (Wi-Fi) verbinding vermijdt u deze hoge kosten en kunt u een betrouwbare verbinding opzetten.

Meer over Point-to-Point verbindingen →

VoIP

Er wordt steeds meer gevraagd van netwerken, zowel draadloos als vast. Voice-over-Internet-Protocol (VoIP) is een van deze zware netwerkactiviteiten. Via het internet wordt bellen mogelijk gemaakt. Een trend die ook steeds meer wordt gebruikt, is het bellen via het draadloze netwerk, Voice over Wi-Fi of Wi-Fi Calling. Bij zowel VoIP als VoFi wordt de spraakinformatie in kleine pakketjes naar één of meerdere ontvangers gestuurd over het netwerk. Deze ontwikkelingen vragen om een betrouwbare en stabiele verbinding.

Meer over VoIP →

alcadis-voip-oplossingen
alcadis-security-oplossingen

Security

Het veilig gebruik maken van internet is actueler dan ooit. Gebruikers willen persoonlijke- en bedrijfsinformatie op het netwerk beschermen. Een onbeveiligde of niet voldoende beveiligde netwerkinfrastructuur kan ervoor zorgen dat gevoelige informatie in handen van derden komt of dat er ingebroken kan worden in uw systemen.

Meer over Security →

LAN Switching

Bij het opzetten van een Local Area Network (LAN) speelt switching een zeer belangrijke rol. Alcadis heeft veel ervaring met het realiseren van (grootschalige) LAN infrastructuren, die moeten voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van capaciteit, betrouwbaarheid en veiligheid.

Meer over LAN Switching →

alcadis-isp-oplossingen

ISP Solutions

Het gebruik van mobiele apparaten stijgt enorm. Men beschikt tegenwoordig over meerdere apparaten die toegang tot het internet willen. Daarbij worden deze apparaten ook steeds ‘slimmer’ en worden zowel in huis als daarbuiten gebruikt en worden ontsloten op het internet: Internet of Things (IoT). Deze enorme groei aan apparaten en het verkeer op het internet vraagt om geavanceerde netwerken die voldoende capaciteit bieden en intelligent met zowel gebruikers als verkeer om kunnen gaan.

Meer over ISP Solutions →

Private LTE

Bij Private LTE wordt dezelfde LTE (4G) technologie gebruikt die smartphones gebruiken om op het publieke mobiele netwerk van hun operator te komen. LTE biedt enkele voor de hand liggende voordelen, ten opzichte van GSM en 3G, namelijk een kleinere handset, meer mogelijkheden dan GSM (voice en data), hoge(re) datasnelheden en een langere levensduur van de batterij. Kortom, met Private LTE bent u verzekerd van hoogst mogelijke garantie op high speed internet.

Ontdek deze netwerkoplossing →