Point-to-Point oplossing met Wi-Fi

point-to-point-wireless-oplossing-banner-alcadis

Wanneer er een draadloze verbinding gerealiseerd moet worden tussen twee locaties die zich op grote afstand van elkaar bevinden, kan dit uitdagingen met zich meebrengen. Het behoud van voldoende bandbreedte is hierbij een belangrijke eis. Daarbij kan het hoge kosten met zich meebrengen door het aanleggen van kabels en het bijbehorende graafwerk. Met een draadloze Point-to-Point (Wi-Fi) verbinding vermijdt u deze hoge kosten en kunt u een betrouwbare verbinding opzetten.

Waar kunt u een Point-to-Point verbinding voor gebruiken?

  • Voor het realiseren van een verbinding op een andere locatie zonder internet.
  • Voor het realiseren van data back-up op een andere locatie.
  • Voor een netwerkverbinding voor kassasystemen.
  • Voor het versnellen van belangrijke verbindingen binnen een organisatie.
  • Om een tijdelijke Wi-Fi verbinding op te zetten op een outdoor locatie.
  • Voor een verbinding tussen access points voor een hotspot op bijvoorbeeld een camping of in een haven.

Point-to-Multi-Point

Het kan soms voorkomen dat er een verbinding naar meerdere locaties opgezet moet worden. Door de technologieën die zich blijven ontwikkelen is het nu ook mogelijk om een Point-to-Multi-Point verbinding op te zetten. Een Point-to-Multi-Point verbinding wordt opgezet om een Wi-Fi verbinding te bewerkstelligen tussen twee of meer punten. Zo kunt u meerdere gebruikers gelijktijdig voorzien van een betrouwbare verbinding.

point-to-point-verbinding-alcadis-oplossing

De oplossing

EnGenius ENS500

Voor een Point-to-Point verbinding die een afstand moet overbruggen van meer dan 1 kilometer afstand, biedt de ENS500 de oplossing. De ENS500 levert een 802.11ac verbinding en heeft een doorvoersnelheid tot 867 Mbps. Dit product is ook beschikbaar in een Point-to-Point bundel met verstelbare beugels.

EnGenius EnStation 5 en EnStationAC

Indien u grotere afstanden wilt overbruggen, bieden de EnStation 5 en EnStationAC een Point-to-Point verbinding voor afstanden tot 2 kilometer. De EnStation producten bieden hoge doorvoersnelheden tot wel 867 Mbps op de 5 GHz band.

Ruckus P300 Point-to-Point Bridge

De Ruckus P300 is een outdoor point-to-point en point-to-mulit-point bridge. De P300 is gebaseerd op de 802.11ac standaard en heeft doorvoersnelheden tot wel 500Mbps. Daarnaast kan de P300 een afstand overbruggen van 10 km.

MetroLinq 60 PTP

De MetroLinq 60 PTP is ’s werelds eerste kosteneffectieve 60GHz Point-to-Point die het mogelijk maakt om hoge performance en interferentie vrije verbindingen te leveren. De MetroLinq 60 heeft als bijkomend voordeel dat hij op de meeste markten wereldwijd licentie vrij is, waardoor u het product snel kunt implementeren en u geen gedoe heeft met andere frequentiebanden waarvoor een licentie vereist is.

MetroLinq 2.5G 60 PTP

De MetroLinq 2.5G 60 point-to-point serie staat bekend om zijn ondersteuning aan hoge capaciteiten van wel 2.5 Gbps. Deze nieuwe generatie RF powered met een quad core CPU ondersteunt hogere modulatie waardoor er meer dan twee keer hogere capaciteit kan worden geleverd (tot wel 4.6 Gbps OTA rate) in vergelijking met het eerste generatieplatform.

TP-Link Pharos

Het Pharos portfolio van TP-Link is ontworpen om een snelle en stabiele verbinding te creëren op langere afstand tegen een lage prijs. Alle producten uit het Pharos portfolio kunt u inzetten als point-to-point of als point-to-multi-point bridge. Daarnaast is het Pharos assortiment voorzien van de TP-Link MAXtream TDMA technologie.

Advies voor een Point-to-Point verbinding

Alcadis kan u als netwerkspecialist ondersteunen bij uw Point-to-Point Wi-Fi project. Door een aantal specificaties op te geven kunnen wij u in grote lijnen van advies voorzien.