Wireless oplossingen

Persoon met telefoon in een drukke stad

Alcadis heeft als Wi-Fi specialist de kennis en producten in huis om een werkende wireless oplossing te realiseren binnen elke omgeving. Samen met onze partners realiseren we al jaren WLAN-netwerken voor onder andere scholen, overheidsinstellingen, horeca en recreatie, zorginstellingen én vele andere locaties. Neem een kijkje in onze referentiecases voor inspiratie voor uw project. We leveren niet alleen hardware voor netwerken. Onze klanten kunnen ook ondersteuning verwachten voor de implementatie voor hun project van het begin tot het eind; onze Professional Services.

We hebben een breed portfolio aan Wi-Fi oplossingen. De perfecte keuze voor iedere situatie. De snelste snelheden zijn niet alleen belangrijk, maar bijvoorbeeld ook bereik en dekking van het netwerk én security.

Access points

Access points (APs) zorgen voor een draadloze verbinding tussen apparaten – zoals laptops, tablets en smartphones – en een Wi-Fi netwerk. Er zijn vele verschillende soorten access points, voor zowel indoor als outdoor gebruik. Tevens kan er verschil zitten in bereik, bandbreedte en capaciteit. Alcadis beschikt over een breed assortiment aan AP’s van verschillende merken waardoor we in staat zijn voor iedere situatie de juiste oplossing te bieden.

Meer over access points →

Wi-Fi op de camping

Outdoor Wi-Fi

In sommige gevallen wilt u ook buiten een stabiele en razendsnelle Wi-Fi verbinding kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld op het terras of op de kampeerplek. Het aanleggen van een Wi-Fi netwerk in de buitenlucht heeft echter wel een aantal valkuilen. Wij leggen u graag uit waar u op moet letten bij het aanleggen van een outdoor Wi-Fi netwerk.

Lees meer over Outdoor Wi-Fi  →

Captive portal

Captive portals bieden een uitkomst bij het aanbieden van een open Wi-Fi netwerk. Gebruikers kunnen via een captive portal geauthentiseerd worden en zo veilig toegang krijgen tot een draadloze internetverbinding. Doordat gebruikers eenvoudig en snel gebruik kunnen maken van Wi-Fi, groeit de klanttevredenheid. Ook kunnen organisaties captive portals inzetten als marketing- en communicatiemiddel en zo hun bedrijf promoten.

Meer over captive portals →

alcadis-captive-portal-oplossing
alcadis-mesh-networking-oplossing

Mesh Wi-Fi

Mesh Wi-Fi  is een netwerktopologie waarbij alle punten of access points via meerdere onderlinge verbindingen met elkaar in contact zijn. Het signaal kan op deze manier via verschillende routes zijn weg over het netwerk vinden. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat, als één van de punten of verbindingen wegvalt, er automatisch een nieuw pad gekozen zal worden en het netwerk goed kan blijven functioneren. Mesh kan uitstekend ingezet worden in zowel indoor als outdoor WLAN projecten.

Meer over Mesh →

High-density Wi-Fi

High-density omgevingen zijn drukke omgevingen, zoals stadions, evenementen en exhibitieruimtes, die ervoor zorgen dat een netwerk zwaar onder druk komt te staan. De problemen worden veroorzaak door een te hoge dichtheid van Wi-Fi apparatuur en brengen als gevolg daarvan specifieke ontwerpeisen met zich mee.

Meer over High-density Wi-Fi →

high-density-alcadis-wireless-oplossingen
alcadis-hotspot2.0-oplossing

Hotspot 2.0

Hotspot 2.0, ook wel Wi-Fi CERTIFIED Passpoint genoemd, is de nieuwste generatie slimme Wi-Fi authenticatie die het mogelijk maakt om automatisch te roamen over Wi-Fi hotspots wereldwijd. De technologie is gebaseerd op de 802.11u standaard en maakt het mogelijk voor mobiele apparaten om automatisch access points te herkennen die een roaming overeenkomst hebben met het netwerk van de gebruiker.

Meer over Hotspot 2.0 →

Perfect Wi-Fi

Veel MKB’s en kleinzakelijke omgevingen maken gebruik van consumenten Wi-Fi. Deze standaard oplossingen kunnen vaak niet voldoen aan de eisen die aan draadloze netwerkverbindingen worden gesteld. Dit leidt vaak tot een beperkte dekking en een trage verbinding. Perfect Wi-Fi is dé oplossing voor deze situaties. Dankzij de technologie profiteert u van een goed, dekkend signaal voor uw zakelijke locatie.

Meer over Perfect Wi-Fi →

alcadis-perfect-wifi

location-based-services-alcadis-wireless-oplossingen

Location Based Services

Location Based Services (LBS) kunnen gedefinieerd worden als ICT diensten voor het aanbieden van informatie door middel van een mobiel toestel. Hierbij wordt rekening gehouden met de huidige locatie van gebruikers of andere mobiele objecten. Het grootste voordeel is dat gebruikers hun locatie niet handmatig door hoeven te geven; met LBS wordt de locatie van gebruikers automatisch vastgesteld en getrackt.

Meer over Location Based Services →

Wireless as a Service (WaaS)

Het Wireless as a Service concept (WaaS) houdt in dat de eindgebruiker de beschikking krijgt over een kwalitatief hoogwaardig draadloos netwerk tegen een vast bedrag per maand. Met dit concept krijgt de gebruiker zonder een grote investering te doen, de vele voordelen van een professioneel draadloos netwerk. Het beheer en onderhoud van het netwerk worden hierbij volledig uitgevoerd door de reseller.

Meer over Wireless as a Service →

alcadis-wireless-as-a-service-oplossing
wifi-802.11ac-alcadis

Alle Wi-Fi standaarden uitgelegd 

Al meer dan 20 jaar heeft Wi-Fi de manier waarop de wereld opereert en communiceert veranderd. Wi-Fi technologie is gebasseerd op het door Institute of Electrical and Electronic Engineers (IEEE) ontwikkelde draadloze communicatie standaard 802.11. In de afgelopen 20 jaar zijn er veel verbeteringen doorgevoerd op de 802.11 standaard. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken tussen de verschillende access points, hebben wij daarom een overzicht gemaakt met alle Wi-Fi standaarden en de belangrijkste verschillen uitgelegd.

Lees verder →

Wet- en regelgeving Wi-Fi

Regelmatig krijgen wij van onze partners vragen over de wet- en regelgeving omtrent Wi-Fi. Op de website van het Antennebureau en het informatiebureau van de Rijksoverheid over antennes, worden diverse regels die betrekking hebben op het aanbieden van Wi-Fi vermeldt.

Meer over de wet- en regelgeving van Wi-Fi →

wifi-wet-en-regelgeving-alcadis