Wi-Fi CERTIFIED Passpoint

wifi-certified-passpoint-oplossing-banner-alcadis

Wi-Fi CERTIFIED Passpoint techniek zorgt ervoor dat Wi-Fi net zo veilig en eenvoudig te gebruiken is als de mobiele netwerken 4G en 5G. Het aantal mobiele apparaten dat mensen gebruiken stijgt en blijft stijgen. Hierdoor raken draadloze netwerken overbelast met dataverkeer. Wi-Fi CERTIFIED Passpoint biedt de oplossing en maakt het mogelijk voor mobiele apparaten om automatisch te kunnen roamen tussen cellulaire netwerken en Wi-Fi netwerken. Hierdoor wordt het netwerk minder zwaar belast.

Hoe werkt Passpoint?

802.11u is een protocol dat het voor gebruikers mogelijk maakt om automatisch te roamen van cellulaire netwerken naar Wi-Fi netwerken. Via Passpoint worden gebruikers geauthenticeerd via SIM in plaats van dat er handmatig een SSID geselecteerd moet worden. Een Wi-Fi apparaat kan met 802.11u een lijst van mobiele operators opstellen die toestemming hebben om automatisch verbinding te maken met de Wi-Fi hotspot. Hierdoor wordt voornamelijk het aantal handelingen dat uitgevoerd moet worden drastisch verlaagd. Eerder waren er zeven handelingen nodig om verbinding te krijgen, met Passpoint zijn er nog maar twee handelingen nodig om een verbinding met het Wi-Fi netwerk tot stand te brengen.

Net als bij 4G en 5G netwerken, wordt er bij het gebruik van Passpoint automatisch gezocht naar de beste verbinding. Om dit mogelijk te maken is er een netwerk van roaming partners bestaande uit MSO’s, MNO’s, kabelaars, openbare locaties, Enterprises, en eigenlijk elke andere entiteit die beschikt over draadloze apparatuur.

Mobiele operators met hun overbelaste netwerken door het hoge dataverbruik zijn al bezig met het implementeren van deze roaming techniek. Deze technologie wordt ook overgenomen door kabelaars, die gebruik maken van hun backhaulcapaciteiten om in een hoog tempo een uitgebreide Wi-Fi footprint te creëren op publieke locaties, zoals hotels, vliegvelden, stadions, ziekenhuizen, etc. Dankzij Passpoint wordt het mogelijk om deze footprints te koppelen middels een web van roaming afspraken. Hierdoor kunnen gebruikers seamless roamen tussen de Wi-Fi netwerken en de cellulaire netwerken op bijna elke locatie.

Meer weten over Passpoint?

Bij Alcadis kun u een persoonlijke Passpoint demo krijgen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.