Hotspot 2.0: Wi-Fi Certified Passpoint

hotspot-pagebanner-alcadis-1

Hotspot 2.0, ook wel Wi-Fi CERTIFIED Passpoint genoemd, is de nieuwste generatie slimme Wi-Fi authenticatie die het mogelijk maakt om automatisch te roamen over Wi-Fi hotspots wereldwijd. De technologie is gebaseerd op de 802.11u standaard en maakt het mogelijk voor mobiele apparaten om automatisch access points te herkennen die een roaming overeenkomst hebben met het netwerk van de gebruiker. Hierdoor hoeven gebruikers niet elke keer opnieuw een netwerk aan te stellen en zich te authenticeren. Deze cellulaire ervaring is te vergelijken met hoe we allemaal genieten bij het uitstappen van een vliegtuig en weer gebruik kunnen maken van een netwerk.

Eenvoudig en snel verbonden

Dankzij het gebruik van Hotspot 2.0 zijn de problemen en risico’s rondom het verbinden van openbare Wi-Fi netwerken verleden tijd. Met de technologie hoeven gebruikers maar één keer in te loggen, waarna men telkens automatisch verbonden wordt met dit netwerk. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan hotelgasten die hun kamernummer niet meer hoeven te onthouden om het elke keer in te voeren zodra ze toegang willen tot het Wi-Fi netwerk. Het mobiele apparaat doet dit voortaan automatisch voor de gebruiker.

Integratie tot één netwerk

Bij Hotspot 2.0 is het een uitdaging om alle verschillende draadloze technieken zoals 4G of 5G en Wi-Fi met elkaar te integreren tot één netwerk. Door dit te doen maakt de technologie het mogelijk dat we alle ‘eilanden’ van hotspots met elkaar verbinden via een roaming-overeenkomst tussen Wi-Fi providers.

Voordelen van Hotspot 2.0

Hotspot 2.0 heeft al diverse ontwikkelingen doorgemaakt. Zo lag bij de eerste release, die in juni 2012 werd gelanceerd, de focus op het automatiseren van de netwerkdetectie en selectie, authenticatie en over-the-air security. In 2014 was de release. Met deze release werd het mogelijk direct accounts aan te maken en een netwerkselectie op basis van operator policy te maken. Hotspot 2.0 biedt service providers de volgende voordelen:

  • Ondersteunt data offload met instant network detectie, selectie en authenticatie.
  • Maakt value streams mogelijk door inter-carrier Wi-Fi roaming.
  • Een verhoging van de klanttevredenheid.
  • Biedt uitstekende beveiliging voor SIM en non-SIM apparaten.

Vraag nu vrijblijvend advies aan onze netwerk-experts over Hotspot 2.0 door te bellen naar 030 – 65 85 125 of te mailen naar sales@alcadis.nl. Bekijk ook ons assortiment op onze webshop.