Access Points

access points

Een access point (AP) zorgt voor een draadloze verbinding tussen apparaten – zoals laptops, tablets en smartphones – en een Wi-Fi netwerk. Er zijn vele verschillende soorten AP’s, voor zowel indoor als outdoor gebruik. Tevens kan er verschil zitten in bereik, handbreedte en capaciteit. Alcadis beschikt over een breed assortiment en kennis over de producten waardoor we in staat zijn voor iedere situatie de juiste oplossing te bieden.

Indoor access points

Het verschil tussen indoor en outdoor access points zit vaak in het bereik en de IP-certificering. Indoor AP’s hebben vaak een lager bereik doordat het wettelijk is vastgelegd dat outdoor producten een hoger signaal mogen uitzenden.

.

Outdoor access points

Outdoor access points bezitten vaak over een andere IP-certificering dan indoor access points. De IP-certificering van een AP geeft aan in welke mate deze bestand zijn tegen (spat)water en extreme kou en/of warmte.

.

Unmanaged/ managed WLAN

Middels een managed WLAN kunnen meerdere access point centraal worden beheerd en kan meer controle verkregen worden over de prestaties van het netwerk. Tevens bieden managed WLAN oplossingen ook roaming functionaliteiten in tegenstelling tot unmanaged WLAN oplossingen.

Dekking en capaciteit

AP’s kunnen verschillen in uitzendvermogen en daarmee ook in dekking, bereik en bandbreedte. Het is erg belangrijk dat er voldoende bandbreedte geboden wordt aan alle gebruikers. Wi-Fi versterkers bijvoorbeeld – populair in huishoudens – zijn minder goede keuzes dan access points voor bedrijven, omdat ze maar een paar gebruikers supporten. De omgeving is ook enorm belangrijk. Hoe minder obstakels er in een omgeving zijn, hoe beter het bereik van de producten zal zijn.

alcadis-access-points-dekking

Frequenties

Wi-Fi netwerken opereren op de 2.4 GHz en/of 5 GHz frequentie. De 5 GHz frequentie biedt meer ruimte en wordt minder gebruikt dan de 2.4 GHz band, maar nog niet ieder Wi-Fi apparaat maakt gebruik van de 5 GHz band. Alcadis kan u een draadloos netwerk adviseren over kanaalplanning, zodat Wi-Fi access points niet met elkaar interfereren.

Onze merken

Bij Alcadis zijn verschillende AP’s beschikbaar van verschillende merken. Iedere met zijn eigen sterktes.

Ruckus

De kracht van Ruckus zit in hun gepatenteerde antennetechnologie. De technologie zorgt voor een intelligent Wi-Fi signaal dat zich automatisch aanpast aan de locatie van de gebruiker, zodat de verbinding zich optimaal verdeeld over een ruimte.

EnGenius

Het portfolio van EnGenius is zeer divers. Van indoor en outdoor producten met krachtige chipsets en de nieuwste Wi-Fi standaarden tot Layer 2+ managed switches met krachtige features en een grote hoeveelheid ethernetpoorten met en zonder PoE en controllers.

TP-Link

TP-Link Omada kenmerkt zich door bewezen stabiliteit, uitstekende prestaties en een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Het merk is al marktleider in de consumentenmarkt en wint razendsnel populariteit in B2B.

Alcatel Lucent Enterprise

ALE heeft haar Stellar wireless productlijn. De producten zijn ontworpen voor het bouwen, beveiligen en beheren van grootschalige netwerken. Kenmerkend voor Stellar is veelzijdigheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Advies op maat

Alcadis beschikt over een breed assortiment aan access points. Hiermee kunnen oplossingen voor allerlei verschillende situaties en locaties worden geboden. Wij voorzien u graag van advies over het juist inrichten van uw netwerk.