Wij helpen u graag bij de beste inrichting van uw Wi-Fi infrastructuur

alcadis-site-survey-services-banner

Alcadis is gespecialiseerd in het ontwerpen van Wi-Fi infrastructuren. Samen met onze partners hebben wij voor de meest complexe situaties WLAN projecten succesvol opgeleverd. Om een gedegen advies over de te kiezen hardware en de inrichting van het netwerk te kunnen geven, is het cruciaal om eerst de locatie en de wensen van het netwerk inzichtelijk te maken middels onze Site Survey Services.

Hoe gaan wij te werk?

De eerste stap bij een site survey is de scope van het project en de wensen en eisen van het netwerk inzichtelijk maken. Aan de hand van deze gegevens bieden wij verschillende Site Survey Services. Eén van onze Engineers komt op locatie om diverse metingen te doen, waarmee we het radio spectrum in beeld brengen en aanwezige storingsbronnen detecteren. Daarbij doen we ook enkele performancetesten met Wi-Fi apparatuur om te bepalen wat de meest geschikte hardware, locatie en settings voor de access points zijn. Onze bevindingen en adviezen verwerken we vervolgens in een uitgebreide rapportage met daarin diverse heatmaps van de locatie.

Site Survey Service voor iedere locatie

Afhankelijk van de grootte van het project, het soort locatie en de verwachting van het netwerk, bieden wij verschillende gradaties aan Site Survey Services. Deze zijn toepasbaar voor elk type locatie.

Indoor

Kantoorpanden, retail, scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen, evenementlocaties, bioscopen en theaters, horeca, etc.

Outdoor

Stadscentra, evenemententerreinen, campings, bungalowparken, strand, sportcomplexen, land- en tuinbouw, boerderijen, daklocaties (Point-to-Point), etc.

Industrie

Industrieterreinen, havens, magazijnen, loodsen, boorplatforms, etc.

Specials

Luchthavens, openbaar vervoer, stadions, snelwegen, cruiseschepen (ook offshore), etc.

Predictive Site Survey

Naast Site Surveys op locatie is Alcadis ook gespecialiseerd in het uitvoeren van predictive site surveys. Met een predictive site survey is het mogelijk om de draadloze dekking in te schatten zonder daadwerkelijk een meting op locatie uit te hoeven voeren.

Dit is uitermate handig als u:

 • bezig bent met een netwerkproject op een locatie die tijdelijk is gesloten.
 • de situatie in kaart wilt brengen van gebouwen die nog niet gebouwd zijn.
 • een nieuw netwerkproject heeft binnengehaald, waarvoor u advies wilt over de juiste inrichting van het netwerk.
 • een gegronde what-if analyse wilt uitvoeren voor bestaande locatie die niet eenvoudig kunnen worden gewijzigd.

Predictive Site Survey Ekahau

De predictive site survey is een ontwerp van een Wi-Fi design gebaseerd op:

 • Plattegronden van desbetreffende locaties
 • De slimme Wi-Fi design software Ekahau die de dekking van het Wi-Fi netwerk berekent.
 • Wensen en eisen met betrekking tot dekkingsgebied, aantal gebruikers en gewenste toepassing.
 • De interpretatie van ervaren netwerk designers die de input vanuit de klant vertalen naar een solide design

  Functie van de verschillende ruimtes, het te verwachten aantal mensen per ruimte, etc.

 • Dit levert uiteindelijk een heatmap op waarin de geschatte dekking van het Wi-Fi netwerk per verdieping wordt weergegeven met bovendien een kitlist van de benodigde apparatuur

Ons team

Alcadis beschikt over een gespecialiseerd team van Netwerk Engineers met kennis van IP-connectiviteit en Wi-Fi. Onze Engineers zijn getrainde professionals die o.a. CWNA, CWNE, WiSE, ATP (Wireless Professional), ACSE (Networking), ACFE, SCCP (Security) en VCA gecertificeerd zijn.

Optimaliseer de performance van uw netwerk

Onderdeel van onze Site Survey Service is een performancemeting. In samenwerking met onze getrainde en gekwalificeerde Engineers kunt u de kwaliteit van het geïmplementeerde Wi-Fi netwerk laten beoordelen. Middels verschillende spectrum- en doorvoersnelheidsmetingen worden deze gegevens inzichtelijk gemaakt. Met de uitgewerkte metingen en headmaps leveren wij aansluitend een uitgebreide rapportage op waarin duidelijk inzicht wordt gegeven omtrent de kwaliteit van het Wi-Fi netwerk. Aanvullend brengen wij een advies uit over mogelijke optimalisatie stappen, waarmee u de prestaties van uw Wi-Fi netwerk aanzienlijk kunt verbeteren.

Performancemeting op diverse locaties

Locaties met veranderende omgevingsfactoren

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de prestaties van het Wi-Fi netwerk. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • een warehouse waarin continue andere materialen liggen opgeslagen;
 • een outdoor locatie waarbij bomen en planten tijdens de seizoenen veranderen;
 • een locatie waar verbouwd is.

Onze Engineers maken een impactanalyse van deze veranderingen en verzorgen waar nodig een advies om de performance van het netwerk te verbeteren.

Overdacht van netwerkbeheer

Wanneer er meerdere partijen samenwerken en de verantwoordelijkheid voor het beheer van een Wi-Fi netwerk wordt overgedragen, kunt u gebruik maken van onze performancemeting. Middels deze meting wordt de kwaliteit van het netwerk bepaald om gemaakte afspraken omtrent installatie van de access points en/of configuratie (op basis van eisen en behoeften van het Wi-Fi netwerk) te kunnen controleren.

Vervanging van de bestaande netwerkinfrastructuur

Een performance meting kan ook worden gebruikt wanneer een locatie niet tevreden is over zijn bestaande Wi-Fi infrastructuur. Middels de diverse metingen kunnen aandachtspunten van het bestaande netwerk worden vastgelegd en kan er een advies worden gegeven omtrent een nieuwe inrichting van het Wi-Fi netwerk inclusief een onderbouwing van de benodigde componenten.

Maak gebruik van onze Site Survey Services

Bent u niet tevreden over de performance van uw netwerk? Of wilt u een site survey laten uitvoeren voor de juiste inrichting van uw netwerk? Meld uw project aan en wij voorzien u graag van advies op maat.