WiFi in warehouse

Mannen met apparaten in een magazijn

Investeer in een sterk Wi-Fi netwerk en blijf voorop lopen

Het belang van WiFi in een warehouse wordt nog vaak enorm onderschat. Nieuwe ontwikkelingen, zoals real-time tracking en barcode scanning, volgen elkaar razendsnel op… maar zonder een sterk netwerk zijn ze niet bruikbaar. Alcadis biedt u de tools om een perfect systeem op te bouwen dat voldoet aan al uw wensen. Profiteer nu! Uitdagingen bij het opzetten van een netwerk in een warehouse zijn:

Grote oppervlakte

Het is van belang dat WiFi overal in een warehouse goed werkt. Bij het gebruik van een digitale scanner bijvoorbeeld, wilt u niet dat u op bepaalde plekken niet kunt scannen. De grote oppervlakte die een gemiddeld warehouse beslaat is een uitdaging bij het creëren van zo’n netwerk.

Veel obstakels

Obstakels zoals beton en metaal kunnen Wi-Fi signalen significant verstoren. In een warehouse is het dan ook van groot belang dat een slim Wi-Fi netwerk wordt opgezet dat, ondanks de obstakels, een sterk signaal garandeert. Alcadis biedt partners verschillende, slimme opties.

Kosten

Een sterk Wi-Fi netwerk vraagt om top-of-the-line producten. Tegelijkertijd begrijpen we ook dat onze partners niet teveel willen besteden. Het assortiment van Alcadis bevat verschillende Wi-Fi oplossingen voor in ieder warehouse, van (zeer) groot tot klein.

Oplossingen voor WiFi in een warehouse

Er is een groot aanbod aan producten die geschikt zijn voor warehouses. Welke past het beste bij uw organisatie? Neem contact op met onze experts voor vrijblijvend advies.

Standalone Wi-Fi Oplossing

Bent u op zoek naar een snelle oplossing tegen een lage prijs? Standalone Wi-Fi is de oplossing. Bij het gebruik van deze oplossing zijn geen aparte fysieke controllers nodig, uw access points kunnen standalone worden ingezet. Standalone Wi-Fi biedt u:

 • Een eenvoudige oplossing
 • Lage investeringskosten
 • Een oplossing waarbij er geen roaming kosten nodig zijn
 • Plug and Play

Cloud Based Wi-Fi Oplossing

De Cloud biedt u de optie om op een eenvoudige manier een netwerk te beheren en belangrijke gegevens te verzamelen. Op meerdere locaties kunnen verschillende netwerken worden beheerd.

 • Centraal beheer via de Cloud
 • Beheer uit handen kunnen geven
 • Schaalbaar
 • Kosten besparen

Controller-less

Meer functionaliteiten, maar geen budget voor dure controllers? Controller-less is de oplossing. Een controller-less netwerk bestaat uit één access point die fungeert als virtuele controller.

 • Er is geen fysieke, aparte controller nodig
 • Plug and Play
 • Seamless roaming
 • Relatief lage aanschafkosten

Managed Wi-Fi Oplossing

Beheerde Wi-Fi oplossingen worden vaak ingezet bij ‘complexere’ omgevingen met veel eisen voor het netwerk. Een fysieke controller is noodzakelijk om de beste Wi-Fi performance te garanderen. Deze oplossing biedt u:

 • Centraal beheer
 • Ondersteuning van domotica, voice, video en RDP
 • Seamless roaming

De tips en tricks van Alcadis voor succesvolle Wi-Fi in een warehouse

Meten is weten… maak een planning en design

Een site survey is hét vertrekpunt voor de realisatie van een goed functionerend netwerk. Ervaring leert dat het overslaan van deze stap leidt tot productiviteitsverlies. Na de implementatie moet er dan veel meer tijd en energie geleverd worden bij het oplossen van problemen.

Krijg inzichtelijk welke apparaten Wi-Fi nodig hebben

Het komt regelmatig voor dat er verouderde apparatuur wordt gebruikt in de logistieke sector. Denk bijvoorbeeld aan handscanners, temperatuursensoren of portofoons. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke kanalen/frequenties geschikt zijn voor uw apparatuur, om problemen achteraf voor te zijn.

De implementatie valt of staat met de locatie en montage van de access points

Doordat u bij aanvang van uw Wi-Fi project een site survey heeft laten uitvoeren, kan de locatie van de access points goed worden bepaald. In warehouses worden access points doorgaans 9 meter of hoger gemonteerd. Al is het natuurlijk ook bepalend hoeveel obstakels er zijn, zodat interferentie voorkomen kan worden. Het is verder belangrijk om rekening te houden met verschillende scenario’s. Soms kan een magazijn vrij leeg zijn, maar op een ander moment kan het zomaar zijn dat de stellages helemaal vol liggen. Het is te allen tijde belangrijk dat de Wi-Fi goed werkt.

Ga in gesprek met magazijnmedewerkers

Om een goed werkend Wi-Fi netwerk te kunnen opleveren, is het belangrijk om inzichtelijk te krijgen hoe de workflows en de pickpaden in het warehouse eruit zien. Met deze kennis op zak, kan Wi-Fi roaming geoptimaliseerd worden voor een lagere latentie.

Wi-Fi-validatie onderzoek

Essentieel voor elke Wi-Fi-implementatie in het warehouse is het valideren van de installatie en configuratie. Tijdens het Wi-Fi-validatieonderzoek vergelijkt u de uiteindelijke installatie met het initiële design.

Succesvolle referenties

Alcadis heeft voor verschillende warehouses een succesvol Wi-Fi netwerk opgesteld.

Van access points tot switches en point-to-point producten tot aan site survey tools: in onze webshop kunt u terecht voor alle apparatuur voor succesvolle Wi-Fi in het warehouse.

De netwerkexperts van Alcadis helpen u graag met uw project

Vertel ons meer over uw Wi-Fi vraagstuk en we denken graag met u mee. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact met ons op via 030 – 65 85 125.

  Bedrijfsnaam:*

  Naam:*

  E-mail:*

  Bericht:*