PRIVAAT 5G VOOR
DE ENTERPRISEMARKT

Wilt u 5G voor zakelijke doeleinden toepassen? Dan was u voorheen aangewezen op de publieke 5G infrastructuur van mobiele netwerkoperators. Met de komst van Celona gaat dit in rap tempo veranderen. Het Amerikaanse merk richt zich op de ontwikkeling van bedrijfskritische Private 5G End-to-End oplossingen die organisaties helpen om hun digitale transformatie te versnellen.

Wat is Celona?

Celona is een Amerikaanse leverancier van diverse end-to-end oplossingen voor de realisatie van Private 4G en 5G netwerken. Denk aan APs, een beheerplatform en een OS.  Celona is de enige Turnkey Private 5G oplossing die specifiek is ontwikkeld voor de Enterprisemarkt. Turnkey-oplossingen zijn volledige, ready-to-use producten, oftewel ‘er is geen andere aanschaf nodig’.

“Celona is gebaseerd op het principe dat dankzij een moderne technologie, met Cloudsoftware, mobiele netwerken daadwerkelijk toegankelijk zijn voor ondernemingen.”

De oplossingen van Celona

Celona APs

Dankzij ondersteuning voor zowel 4G als 5G als LTE zijn de access points van Celona één van de meest divers inzetbare producten op de markt. Er zijn zowel indoor als outdoor varianten.

Celona Orchestrator

Orchestrator is een Cloud-based beheerplatform dat ingezet kan worden voor o.a. configuratie en optimalisatie van Celona netwerken én het bepalen en automatiseren van QoS-policies.

Celona Edge OS

Edge OS is een schaalbare en robuuste Cloud-native operating system met support voor data plane, control plane en spectrum management services voor private mobiele netwerken.

Perceelgebonden spectrum

Sinds begin 2024 is het mogelijk om vergunningen aan te vragen voor perceelgebonden spectrum. Zet deze vergunning in, samen met de oplossingen van Celona, voor de realisatie van een volledig privé netwerk. Alcadis begeleid zijn partners graag bij het aanvragen van de vergunning. Neem contact met ons op via sales@alcadis.nl of 030-65 85 125 voor de mogelijkheden. Redenen om te kiezen voor Private 5G in plaats van Wi-Fi zijn:

 • Het is mogelijk om grotere afstanden te overbruggen dan met Wi-Fi
 • Er zijn minder opstelpunten nodig
 • Consistente(re) doorvoersnelheid
 • Lage latency

Key features van Celona

 • Turnkey Enterprise 5G LAN

  Celona is een all-inclusive solution en kan eenvoudig worden gekoppeld aan traditionele QoS-instellingen op L2/ L3 netwerken om de servicekwaliteit van begin tot het einde te waarborgen.

 • Deterministic service quality

  Controle over QoS op applicatieniveau wordt afgehandeld binnen het Edge OS met behulp van MicroSlices. Elke missiekritische applicatie op het netwerk kan dynamisch worden geïdentificeerd en toegewezen aan de gewenste verkeersprioriteit en netwerklatentie.

 • Unmatched wireless security

  Celona oplossingen hebben volledige end-to-end L1 tot L7 encryptie.

 • IT-friendly Cloud management

  Controller en beheer uw volledige 5G LAN netwerk met de Celona Orchestrator.

Interesse in Celona? Of op zoek naar vrijblijvend advies hoe u Celona kan inzetten in uw projecten? Neem contact met ons op via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125 voor de mogelijkheden.