Perfect Wi-Fi

Veel MKB’s en kleinzakelijke omgevingen maken gebruik van consumenten Wi-Fi. Denk hierbij bijvoorbeeld aan consultants, freelancers en werving- en selectiespecialisten, die vanuit huis of een klein kantoor werken, waarbij meerdere apparaten verbonden zijn met het draadloos netwerk. Standaard consumentenoplossingen kunnen vaak niet voldoen aan de eisen die aan draadloze netwerkverbindingen worden gesteld. Dit leidt vaak tot een beperkte dekking en een trage internetverbinding. Ook functionaliteiten, zoals gastennetwerken en Bring Your Own Device (BYOD) zijn vaak onderbelicht en wordt er weinig aandacht besteedt aan de gebruikerservaring.

Gelukkig is er een oplossing voor alle ongemakken die high-end consumenten Wi-Fi producten veroorzaken. Perfect Wi-Fi zorgt voor perfect werkende Wi-Fi in MKB en/of thuisomgevingen. Door Enterprise hard- en software in te zetten, biedt het de ultieme oplossing voor maximale capaciteit, meer bandbreedte en volledige dekking zonder bekabeling. De Managed Service en gemakkelijke installatie creëren de meest optimale gebruikerservaring. Geïntegreerde functionaliteiten, zoals Guest Access en Seamless Roaming, zorgen tevens voor maximaal tevreden klanten. Overigens kan deze voorheen kostbare oplossing nu ook aangeboden worden door ISP’s in de vorm van bijvoorbeeld Cloud-Based Services, op het prijsniveau van consumenten hardware.

Trends in Wi-Fi

Maar waar moet een passende oplossing dan eigenlijk allemaal aan voldoen? De meest voorkomende eisen die worden gesteld aan een kleinzakelijke Wi-Fi oplossing en waar Perfect Wi-Fi aan kan voldoen zijn:

Consistente doorvoersnelheid

Maximale capaciteit voor iedereen. Ook bij het gebruik van zware netwerkactiviteiten, zoals het streamen van HD videos.

Seamless Roaming

Binnen de gehele locatie te allen tijde een betrouwbare verbinding behouden.

100% dekking

Zonder het gebruik van bekabeling, met meerdere access points, overal maximale dekking creëren.

Guest access

Meerdere beveiligde SSID’s aanbieden om ook gasten van Wi-Fi te voorzien en BYOD mogelijk te maken.

VoIP en Video

Voor externe medewerkers of personeel dat vanuit huis werkt, zonder onderbrekingen of storingen.

Managed service

Eenvoudige installatie en secure upgrades voor het onderhoud van het Wi-Fi netwerk.

Perfect Wi-Fi vs. Consumenten Wi-Fi

Airtime Fairness

Een onevenredige verdeling van bandbreedte kan zorgen voor vervelende situaties. Bij meerdere gebruikers op het netwerk is het van belang dat iedereen voldoende bandbreedte tot zijn beschikking heeft. Het moet niet zo zijn dat een zakelijke videocall verstoord wordt door het streamen van een video op het Wi-Fi netwerk. Airtime Fairness voorkomt deze problemen en zorgt ervoor dat de zend- en ontvangsttijd per gebruiker evenredig wordt verdeeld. Helaas werkt deze functie vaak niet goed in consumentenproducten of blijkt het zelfs niet geïmplementeerd te zijn. Perfect Wi-Fi zorgt ervoor dat Airtime Fairness wel werkt, zelfs als er meerdere gebruikers verbonden zijn met een access point.

Stickiness, uitbreiding van capaciteit en dekking

Stickiness, oftewel het blijven plakken op een bepaald access point in plaats van over te schakelen naar een beter alternatief, treed op wanneer er geen netwerkcontroller aanwezig is die zorgt voor een seamless handover. Vaak is dit het gevolg wanneer er extra access points of repeaters gebruikt worden in een poging de dekking van het netwerk uit te breiden. Belangrijk is daarom een volledig gemanaged oplossing te bieden met netwerkcontroller om seamless handover te ondersteunen.

Bekabeling

Het aanleggen van een Ethernetbekabeling naar bijvoorbeeld een thuiskantoor op zolder is een veelvoorkomende probleemstelling. Veel klanten kiezen voor een draadloos alternatief, maar helaas schieten ook hierin consumentenproducten tekort. Het creëren van een stabiele breedbandige backbone naar een access point op zolder vergt een ander type hardware en software dan verkrijgbaar is via het retailkanaal. Dankzij de antennetechnologie, BeamFlex+, in Perfect Wi-Fi is er geen Ethernetbekabeling nodig om de gehele locatie te voorzien van Wi-Fi.

Interference Mitigation

Interferentie is de grootste boosdoener wat betreft slecht werkende Wi-Fi. Het is het minst begrepen probleem en kan veroorzaakt worden door andere Wi-Fi netwerken of non Wi-Fi bronnen. In plaats van Automatic Channel Selection (ACS) mechanismes als oplossing te gebruiken, zoals consumentenproducten doen, lost Perfect Wi-Fi dit probleem op door middel van de BeamFlex+ technologie, non Wi-Fi Interference Mitigation en ChannelFly. Dit zorgt ervoor dat zowel Wi-Fi als non Wi-Fi bronnen worden aangepakt en de Wi-Fi verbinding wordt geoptimaliseerd.

Installatie en onderhoud

Bij consumentenproducten geldt veelal de ‘fire and forget’ methode. Zodra het product is verkocht en geïnstalleerd, wordt er nog maar zelden naar omgekeken. Omdat de IT-omgeving zeer dynamisch is, kan dit leiden tot situaties waarbij het Wi-Fi netwerk niet meer goed functioneert of onveilig is geworden. Hierbij moet men denken aan bijvoorbeeld een update van een IOS of Android apparaat, waar het Wi-Fi netwerk geen ondersteuning aan biedt. Dankzij Perfect Wi-Fi zijn de benodigde firmware updates om deze problemen te voorkomen altijd beschikbaar.

Meer bereik voor MKB’ers en kleinzakelijke omgevingen

Enterprise hard- en software, zoals die van Ruckus, worden al meer dan 12 jaar lang ontwikkeld om ervoor te zorgen dat Wi-Fi in de zakelijke omgeving uitstekend werkt. Door Perfect Wi-Fi zijn een slechte dekking, storingen en een wisselvallige stabiliteit van Wi-Fi netwerken voor de kleinzakelijke klant verleden tijd.

Wij voorzien u graag van meer informatie

Voor meer informatie over de mogelijkheden voor ISP’s om deze Wi-Fi diensten aan te bieden in MKB- en thuisomgevingen kunt u contact met ons opnemen. Bekijk ook ons assortiment op onze webshop.