High-density Wi-Fi

alcadis-high-density-banner

High-density omgevingen zijn drukke omgevingen, zoals stadions, evenementen en exhibitieruimtes, die ervoor zorgen dat een netwerk zwaar onder druk komt te staan. De problemen worden veroorzaak door een te hoge dichtheid van Wi-Fi apparatuur en brengen als gevolg daarvan specifieke ontwerpeisen met zich mee.

Uitdagingen bij high-density Wi-Fi

Het netwerkontwerp van een high-density omgeving heeft een andere insteek dan van andere grootschalige draadloze netwerken. De volgende factoren maken deze omgevingen uniek:

  • Het gebruik van een grote hoeveelheid low power access points dicht bij elkaar.
  • Het gebruik van hogere frequenties en de 5 GHz-band.
  • De noodzaak veel gelijktijdige gebruikers te kunnen ondersteunen.
  • Obstakels zijn gewenst omdat de verspreiding van radioverkeer hierdoor wordt tegengegaan.
  • Access points met een adaptieve antenne.

Ontwerpen voor high-density

Het ontwerp voor een high-density locatie kent meerdere fases. Hoewel de specifieke punten per project verschillen, zijn de stappen voor een succesvol ontwerp als volgt:

  • Afspraken maken met de eindklant.
  • Fysiek bezoek aan de locatie.
  • Proof of Concept/netwerkontwerp.

Alcadis kan als netwerkspecialist advies geven over de aanpak van een dergelijk groot netwerkproject. Met onze Professional Services kunnen we u bij alle onderdelen ondersteunen.

De beste keuze voor uw project

EAP660 HD

Dit Wi-Fi 6 (802.11ax) access point van TP-Link levert een hogere capaciteit, zodat het meer apparaten tegelijkertijd kan verbinden. Perfecte voor drukke omgevingen!

Bekijk nu →

Ruckus Unleashed R850

De R850 is een high-end Wi-Fi 6 model van Commscope Ruckus. Het access point van het Amerikaanse merk ondersteunt tot wel 12 spatial streams en levert doorvoersnelheden van 5.9 Gbps.

Bekijk nu →

ECW230

Bij aanschaf van de ECW230 van EnGenius profiteert u niet alleen van snelle snelheden, maar ook van verschillende tools om de veiligheid van uw high-density netwerk te garanderen.

Bekijk nu →

Vraag nu vrijblijvend advies aan onze netwerk-experts over het opzetten van uw eigen high-density Wi-Fi netwerk door te bellen naar 030 – 65 85 125 of te mailen naar sales@alcadis.nl.