Wireless as a Service (WaaS)

wireless-as-a-service-banner-alcadis

Het Wireless as a Service concept (WaaS) houdt in dat de eindgebruiker de beschikking krijgt over een kwalitatief hoogwaardig draadloos netwerk tegen een vast bedrag per maand. Met dit concept krijgt de gebruiker zonder een grote investering te doen, de vele voordelen van een professioneel draadloos netwerk. Het beheer en onderhoud van het netwerk worden hierbij volledig uitgevoerd door de reseller.

Investering

Een beperkt budget hoeft geen belemmering meer te zijn in het aanschaffen van een kwalitatief hoogwaardig draadloos netwerk. Wanneer Wireless as a Service toegepast wordt, is er geen investering of langdurig contract nodig. Het draadloze netwerk wordt afgenomen als dienst. Een ander voordeel is dat het draadloze netwerk flexibel is en eenvoudig aangepast kan worden aan veranderende gebruikerswensen.

Wireless-as-a-Service-voorbeeld-alcadis

Service

Bij aanschaf van een Wireless as a Service abonnement zitten service en onderhoud inbegrepen. Op deze manier is de gebruiker altijd verzekerd van een optimale draadloze netwerkverbinding.

Beveiliging

Om optimaal gebruik te kunnen maken van een draadloos netwerk, is een goede beveiliging van cruciaal belang. Privacygevoelige informatie moet niet op straat komen te liggen. Met een Wireless as a Service abonnement wordt het netwerk volgens de strengste beveiligingseisen ingericht en consequent van updates voorzien. Dat staat garant voor beveiliging op het hoogste niveau.

Kwaliteit

Om te garanderen dat het draadloze netwerk optimaal rendeert en de gewenste gebruikerservaring geboden kan worden, wordt geadviseerd voorafgaand aan de installatie een site survey uit te laten voeren. Tijdens een site survey worden metingen uitgevoerd waarmee onder andere het precieze aantal access points dat nodig is vastgesteld kan worden.

Wireless as a Service iets voor uw klanten?

Onze experts helpen u graag bij het opzetten en uitwerken van een WaaS concept. U kunt bellen naar 030 – 65 85 125 of mailen naar sales@alcadis.nl. Bekijk ook ons assortiment op onze webshop.