Wireless Mesh Networking

mesh-networking-alcadis-banner

Wireless Mesh Networking is een netwerktopologie waarbij alle punten of access points via meerdere onderlinge verbindingen met elkaar in contact zijn. Het signaal kan op deze manier via meerdere punten zijn weg over het netwerk vinden. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat, als één van de punten of verbindingen wegvalt, er automatisch een nieuw pad gekozen zal worden en het netwerk goed kan blijven functioneren. Mesh kan uitstekend ingezet worden in zowel indoor als outdoor WLAN projecten.

Voordelen van een Mesh netwerk

Een van de grootste voordelen van de Mesh netwerktopologie is dat het niet noodzakelijk is om alle access points te voorzien van een ethernetaansluiting, waardoor er flink op kosten bespaard kan worden. De access points ontvangen draadloos het signaal van andere access points door gebruik te maken van een WDS (Wireless Distribution System). Met name bij indoorlocaties, waar niet overal ethernetaansluitingen aanwezig zijn, en bij grootschalige outdoor projecten biedt Mesh een uitkomst om goed connectiviteit te kunnen bieden. Bij de technologie wordt de 5 GHz band vaak gebruikt voor de onderlinge verbinding tussen de access points, en de 2.4 GHz band om de gebruikers te kunnen bedienen.

Voorbeeld van een Mesh netwerk:

Wireless-Mesh-Networking-Alcadis

Mesh producten

Wireless Mesh Networking is mogelijk met diverse producten binnen het portfolio van Alcadis.

alcatel-lucent-enterprise-logo
EnGenius logo

Vraag nu vrijblijvend advies aan onze netwerk-experts over het opzetten van uw eigen Mesh netwerk door te bellen naar 030 – 65 85 125 of te mailen naar sales@alcadis.nl.