Wat is Mesh Wi-Fi?

mesh-networking-alcadis-banner

Het is een populair buzzword voor veel merken: Mesh Wi-Fi. Maar wat is het eigenlijk? Wireless Mesh Networking of simpelweg Mesh betekent dat alle access points via meerdere, onderlinge verbindingen met elkaar in contact zijn. Het signaal kan op deze manier via meerdere punten zijn weg over het netwerk vinden. Het gevolg is dat wanneer één van de punten wegvalt, het apparaat automatisch een nieuw pad kan kiezen en het netwerk goed kan blijven functioneren. Mesh kan uitstekend ingezet worden in zowel indoor als outdoor WLAN projecten.

Voordelen van een Mesh netwerk

Eén van de grootste voordelen van de Mesh is dat het niet noodzakelijk is om alle access points te voorzien van een ethernetaansluiting, waardoor er flink op kosten bespaard kan worden. De access points ontvangen draadloos het signaal van andere access points door gebruik te maken van een WDS (Wireless Distribution System). Met name bij indoorlocaties – waar niet overal ethernetaansluitingen aanwezig zijn – en bij grootschalige outdoor projecten biedt Mesh een uitkomst om goede connectiviteit te kunnen bieden. Bij de technologie wordt de 5 GHz band vaak gebruikt voor de onderlinge verbinding tussen de access points en de 2.4 GHz band om de gebruikers te kunnen bedienen.

Mesh producten

Wireless Mesh Networking is mogelijk met diverse producten binnen het portfolio van Alcadis.

EAP650

Dit compacte Wi-Fi 6 indoor access point van TP-Link is klein maar fijn. Bij aanschaf van het product profiteert u van Omada Mesh.

Bekijk nu →

EAP610-Outdoor

Dit Wi-Fi 6 Outdoor-model is perfect voor veel locaties met zijn weerbestendige IP67-behuizing. Bij aanschaf van het product profiteert u van Omada Mesh.

Bekijk nu →

ECW336

De ECW336 is het eerste Wi-Fi 6E access point op onze webshop. Gebruikers van het EnGenius’ product hebben toegang tot de 2.4-, 5- en 6 GHz-band én EnMesh.

Bekijk nu →

ECW230

Dit Wi-Fi 6 access point van EnGenius biedt tal van opties om de veiligheid van uw netwerk te garanderen. Het AP heeft ook ondersteuning voor EnMesh.

Bekijk nu →

Vraag nu vrijblijvend advies aan onze netwerk-experts over het opzetten van uw eigen Mesh netwerk door te bellen naar 030 – 65 85 125 of te mailen naar sales@alcadis.nl.