5 aandachtspunten bij het selecteren van een geschikt Wi-Fi netwerk

Vrouw haalt pas over een pinautomaat

Wi-Fi is enorm belangrijk voor elke bedrijf. Een goedwerkend netwerk kan nieuwe klanten aantrekken, de productiviteit verhogen van medewerkers en algemene kostenbesparingen opleveren. En, in tegenstelling tot wat veel ondernemers denken, is de creatie ervan geen ingewikkelde en tijdrovende klus… In dit artikel geven we 5 aandachtspunten weer bij het creëren van het perfecte netwerk. Bespaar ontelbare uren op lange termijn!

Bepaal de eisen

Voordat u een gedegen beslissing kunt nemen, moet u een duidelijk beeld hebben van de huidige stand van zaken en daarnaast weten waar u naartoe wilt in de toekomst;

Technische expertise

Het zijn misschien niet altijd de allerbeste producten, maar organisaties met beperkte, interne technische kennis doen er goed aan om een oplossing te kiezen die eenvoudig te installeren en te onderhouden is. Samenwerken met een partner kan ook een interessante optie zijn.

Sitestructuur

Hoeveel sites moet uw Wi-Fi netwerk bevatten? Zijn er uitdagingen in de omgeving? Denk bijvoorbeeld aan dikke stenen muren die draadloze signalen kunnen hinderen. Alcadis biedt verschillende access points aan die in de meest uitdagende omgevingen een sterk netwerk kunnen realiseren.

Investering

Door duidelijk in kaart te hebben wat u wilt én kunt investeren, kunt u gemakkelijker de geschikte oplossing kiezen die past bij uw organisatie.  ‘Het perfecte’ is een systeem dat u nu goed kunt onderhouden, maar ook in de toekomst, door bijvoorbeeld mee te groeien met de organisatie.

Capaciteit

Het aantal gebruikers dat Wi-Fi gaat gebruiken, is een essentiële factor. Als u een kantoor heeft, is dit behoorlijk voorspelbaar, de kantooruren en werknemersaantallen zijn immers bekend. Als u echter over een openbare ruimte beschikt, moet dit nader worden onderzocht. U heeft voldoende access points nodig voor zowel dal- als piekmomenten.

Veiligheid

Misschien wel het belangrijkste punt bij het kiezen van een Wi-Fi oplossing: de beveiliging. U wilt zeker weten dat de gegevens van u, uw medewerker, uw klanten en alle andere netwerkgebruikers veilig zijn. Een best lastig doel…  met name nu er nog nooit zoveel cyber aanvallen waren.

Deze 5 aandachtspunten zullen u gegarandeerd helpen met het maken van de juiste keuze voor een geschikt Wi-Fi netwerk. Vrijblijvend advies bij het kiezen van de juiste netwerk? Neem contact met onze experts op via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125. en wij staan u graag te woord.