Ontdek RUCKUS Pro AV: De netwerkoplossing voor de audiovisuele industrie

RUCKUS zet een belangrijke stap richting de AV-industrie met de introductie van verschillende ‘AV-enhanced’ Wi-Fi 6 en Wi-Fi 7 Access Points (APs), ICX Switches én Cloud-based beheerplatformen. Sommige producten zijn per direct beschikbaar. Ontdek in dit artikel hoe u vliegend van start kan gaan met dit unieke portfolio.

RUCKUS kon toch al ingezet worden in de AV-industrie?

Dat klopt! 15 jaar geleden al werden RUCKUS producten opgehangen bij Radio 538 om hun studio’s van een verbinding te voorzien. Dat was toen echt maatwerk. Het nieuwe Pro AV-portfolio maakt dit soort projecten een stuk eenvoudiger. Zo profiteren gebruikers van one-click support voor AV-standaarden, zoals  NDI, DANTE, QSYS, AES65, Crestron en SONOS. Wilt u bijvoorbeeld een livestream realiseren met een Sony-camera? RUCKUS sluit naadloos aan dankzij NDI-support.*

Bart Giordano, president van RUCKUS, vertelt “we maken gebruik van onze expertise op het gebied van bedrade en draadloze connectiviteit om tegemoet te komen aan de verschuiving van de AV-industrie naar IP-gebaseerde technologieën, met de nadruk op compatibiliteit met nieuwe Pro AV industrieprotocollen. Door hoogwaardige AV-specifieke netwerkoplossingen aan te bieden, geven we partners de mogelijkheid om efficiëntie en omzet te verbeteren.”

Het volledige Pro AV-portfolio

RUCKUS Pro AV APs

Alle RUCKUS Unleashed Wi-Fi 6 en Wi-Fi 7 APs, inclusief de R770, zijn geoptimaliseerd om aan te sluiten op de eisen van AV over IP applicaties.

RUCKUS Pro AV Switches

Twee nieuwe ICX Switches hebben native support voor AV-standaarden en protocollen. De switches zijn daarnaast voorzien van ethernetpoorten aan de achterkant voor net kabelbeheer en een compacte, rack-mountable formfactor die nauw aansluit op huidige, populaire AV-apparatuur.

  • ICX8200-C08PFV
  • ICX8200-24PV
RUCKUS Pro AV RMS

Built-in support voor de meest populaire AV-protocollen met externe beveiligings- en monitoringdiensten is naadloos geïntrigeerd in een nieuw RMS-platform.

Zelf aan de slag

Interesse in een RUCKUS-netwerk voor een AV-systeem maar geen idee waar u kunt starten? Neem contact op met onze RUCKUS-experts via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125. Niet alleen kunnen zij u alles vertellen over de mogelijke oplossingen binnen RUCKUS, maar ze denken ook graag mee over hoe het netwerk eruit kan zien. Advies is volledig vrijblijvend.