Na 10 jaar nog steeds de beste netwerkoplossing voor Radio 538

Banner met 538 en Commscope Ruckus logo

Het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat wij een netwerkoplossing voor het kantoor van Radio 538 hebben gerealiseerd. En we zijn inmiddels verschillende ochtendshows verderaar het gerealiseerde Wi-Fi netwerk hangt nog steeds. Het bewijs dat we met u meedenken voor een passend netwerk voor nu maar zeker ook toekomstgericht! Voor het kantoor van Radio 538 is er een kwalitatief hoogwaardig Wi-Fi netwerk gerealiseerd met producten van RUCKUS. Dit netwerk biedt nog steeds het personeel en de gasten van Radio 538 overal in het pand voldoende bandbreedte om te kunnen werken.

Uitdagingen

  • Hoge bandbreedte behoefte door grote audio en media bestanden
  • Veel verschillende gebruikers
  • Groot pand met ‘lastige’ hoeken

Oplossingen

  • BeamFlex technologie
  • Eenvoudig centraal beheer
  • Hoge dekkingsgraad per access point

RUCKUS Wireless

RUCKUS biedt een compleet portfolio aan high-performance Access Points en Wi-Fi controllers, maar ook krachtige ICX Switches voor het bekabelde netwerk. Bovendien kunt u bij het merk terecht voor netwerkbeveiliging, analytics en managementsoftware, professionele services en support. Met de overname van RUCKUS door CommScope in 2018 liggen er nog meer interessante nieuwe en groeiende markten in het vooruitzicht, zoals de opkomende 5G-, glasvezel- en IoT-markten.

Het merk vereenvoudigt het leven van uw IT-team, terwijl een uitzonderlijke gebruikerservaring kan worden geboden aan uw klanten en medewerkers. Met de producten en diensten kan elke organisatie eenvoudig een geconvergeerd netwerk implementeren, beheren en opschalen. Met behulp van machine learning en Artifical Intelligence kan het IT-team sneller problemen oplossen en proactief SLA’s instellen, meten en naleven die voldoen aan de continu veranderde behoeften van hun gebruikers

Bekijk meer productinformatie over de producten van RUCKUS

Smart Wi-Fi

Radio 538 en Go2Solutions hebben onder andere gekozen voor de high-end RUCKUS indoor access points. Daarbij zijn deze access points dankzij de gepatenteerde BeamFlex technologie in staat om het Wi-Fi signaal gericht te versturen waarmee men in staat is om veel gelijktijdige gebruikers te bedienen en antennepaden op te zetten richting de verschillende clients. Om het hele pand dekkend te heeft men 20 access points geïnstalleerd, gevoed via Power-over-Ethernet om extra bekabeling voor stroomtoevoer te beperken. Doordat het pand is ingedeeld in veel verschillende ruimtes met enkele lastige hoeken, profiteert Radio 538 van de hoge dekkingsgraad van de RUCKUS Access Points.

Ook voor hun locatie studio’s heeft Radio 538 gekozen voor RUCKUS Wireless. De locatie studio’s zijn flightcases vol met apparatuur waarmee Radio 538 overal een studio kan opbouwen. Naast de apparatuur voor de studio bevatten deze ook verschillende RUCKUS indoor access points, een ZoneDirector WLAN Controller en een Point-to-Point wireless bridge.  De Point-to-Point bridge kan gebruikt worden om een draadloze internetverbinding beschikbaar te maken in de studio.

538 kantoor

Inrichting van het netwerk

Het Wi-Fi netwerk is opgedeeld in verschillende SSID’s om alle verschillende gebruikers goed te kunnen bedienen. Deze worden onder andere gebruikt om de verschillende bedrijven in het pand op het netwerk te scheiden en zo toegang te geven tot hun informatie en toepassingen. De bedrijven krijgen zo toegang tot een afzonderlijk Wi-Fi netwerk, zonder dat hier extra apparatuur voor aangeschaft hoeft te worden of dat deze netwerken met elkaar kunnen interfereren. Voor de bezoekers in het pand is wel een gemeenschappelijk netwerk ingericht. Gasten worden bij binnenkomst direct op de aanwezigheid van een gratis openbaar Wi-Fi netwerk gewezen waardoor er veel gebruik van wordt gemaakt

Advies nodig over uw eigen netwerkproject?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze netwerkexperts. Wij hebben uitgebreide ervaring en kennis en kunnen u hierdoor goed adviseren over de juiste producten en inrichting van uw netwerk.